SAP en Commerce One versterken banden

Dit artikel delen:

Erp-leverancier SAP intensiveert de samenwerking met Commerce One, leverancier van inkoopsoftware. Het koopt voor 250 miljoen dollar aandelen, waardoor het belang in Commerce One stijgt van 1,5 naar 4 procent.

Beide partijen hebben afgesproken elkaars producten te gebruiken bij het bouwen van elektronische marktplaatsen. Ook werken ze gezamenlijk aan de volgende versie van het product Marketsite van Commerce One. Voor de laatste betekent de alliantie een versterking van zijn inkoopoplossing. "Klanten vragen om meer toepassingen die ze via hun portaal kunnen gebruiken."
Commerce One ging afgelopen maart al een samenwerkingsverband aan met Peoplesoft, een directe concurrent van SAP. Het is nog onduidelijk of deze samenwerking blijft bestaan. Net als Oracle en Ariba is Commerce One als softwareleverancier volop betrokken bij de totstandkoming van elektronische inkoopportalen. De bekendste is de inkoopsite Covisint van de automobielfabrikanten Ford, General Motors en Daimler Chrysler, waarvoor Commerce One en Oracle software leveren. SAP, dat onder de naam MySap.com een veel bredere waaier van Internet-software aanbiedt, heeft op het vlak van de inkoopportalen de slag grotendeels gemist. Door allianties aan te gaan met andere softwareleveranciers, zoals nu Commerce One en eerder Nortel (voor de Clarify-software voor relatiebeheer), hoopt het de gaten in MySap.com op te vullen en de achterstand op het gebied van elektronische handel in te halen. De Duitse erp-leverancier noemt als eerste successen het opzetten van online-marktplaatsen voor de Zwitserse levensmiddelengroep Nestlé en de Duitse toeleverancier voor de automobielindustrie Robert Bosch. Dit laatste bedrijf zou zich op zijn beurt willen aansluiten bij Covisint.
Commerce One-concurrent Ariba had reeds een alliantie gevormd met IBM en i2 Technologies (supply management software). De vraag rest wat Oracle nu zal doen. Dave Boulanger, SAP-analist van AMR Research, sluit niet uit dat Oracle zich aansluit bij het Ariba-kamp, zo vertelde hij de Britse online-nieuwsdienst Computergram.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Rik Sanders