Managed hosting door True

Microsoft stapt in bedrijfsapplicaties

 

CAMBRIDGE, MA - Het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Forrester Research gelooft dat Microsoft op korte termijn een aanval zal openen op de markt van bedrijfsapplicaties. De bouwer van Windows probeert hiermee een concurrent te worden van ondernemingen als Sap, Oracle en het Nederlandse Baan.

"Standaard bedrijfstoepassingen leveren een enorme inkomstenstroom op en de markt schreeuwt om nieuwe technologie. Het zou Microsoft een belangrijke ingang geven in één van de laatste gebieden waarin het nog geen rol speelt", aldus Forrester.
De strategie die Microsoft zal toepassen is gericht op het terugbrengen van de complexiteit van dergelijke applicaties, het gebruik maken van de mogelijkheden van een zware 'client' en het integreren van deze applicaties met andere software, zoals Internet, tekstverwerkers, spreadsheets en besturingssystemen. Bovendien zal Microsoft naar verwachting het produkt ver onder de huidige prijzen van dergelijke systemen aanbieden.
Forrester verwacht dat Microsoft zal beginnen met het bouwen van zakelijk georiënteerde objecten. Deze moeten de basis vormen voor veelomvattende applicaties. Bovendien rekent 's werelds grootste software-leverancier op de hulp van onafhankelijke producenten. Microsoft zal programmeer-interfaces definiëren die het voor derden interessant maakt hun eigen produkten voor dit raamwerk geschikt te maken.
"De huidige leveranciers van bedrijfsinformatiesystemen steunen vooral op oudere technologie, terwijl jongere bedrijven niet de functionaliteit van een Sap of Baan kunnen leveren. Microsoft past hier precies tussenin." Overigens zal het nog niet onmiddellijk storm lopen met dit initiatief: Forrester gelooft dat pas rond de eeuwwisseling de "kleinere traditionele" leveranciers aangevallen zullen worden. Pas later zijn ondernemingen als Sap, Oracle en Baan aan de beurt. MU

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1359547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×