SAP-applicaties niet optimaal benut

Dit artikel delen:

Bijna driekwart van de SAP-gebruikersorganisaties onderschrijft de stelling dat geïmplementeerde SAP-applicaties niet voldoende worden benut. Dat meldt Heliview Research.

Het gaat met name om applicaties voor de non-profit en de financiële sector. Volgens het onderzoeksbureau ondersteunt deze bevinding de gedachte dat SAP-implementatiepartners hun pijlen meer moeten richten op een bredere inzet van SAP binnen bestaande gebruikersorganisaties. Hierbij zou met name een grotere inzet nuttig zijn voor bedrijfsfunctionaliteiten als informatievoorziening, personeelszaken, diensten, productie en marketing. Voor de bedrijfsactiviteiten financiën, inkoop, verkoop en logistiek lijkt de inzet wel redelijk optimaal.

Inzet SAP wijzigt nauwelijks

Bijna tweederde (62 procent) van de 120 ondervraagde gebruikersorganisaties geeft aan dat de inzet van de oorspronkelijke SAP-applicatie zich in de loop der jaren niet heeft gewijzigd. Ruim eenderde (34 procent) heeft wel een bredere inzet van SAP binnen het bedrijfsproces weten te realiseren.
Heliview ziet wat betreft de nieuwe implementaties van SAP een stijgende lijn. In 2003 werd slechts 5 procent van het totale aantal SAP-implementaties gedaan. Vorig jaar was dat al 10 procent en in de eerste zeventien weken van dit jaar lag dat aantal al op 2 procent.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.