Oracle ongenode gast op huwelijk JD Edwards

Dit artikel delen:

Nederlandse gebruikers van JD Edwards-software staan positief tegenover de aangekondigde overname door Peoplesoft. Op de Quest Global User Conference in Denver lieten verschillende klanten weten heil te zien in de samenwerking. Het bod van Oracle op Peoplesoft werd door weinigen serieus genomen.

  
De ceo van Peoplesoft Craig Conwas: 'Onuitgenodigd op een huwelijk verschijnen met een pistool in je hand'.
Leo Linskens is director of operations bij Getronics. Van oudsher is Getronics de enige wederverkoper voor JD Edwards in Nederland. Hij ziet geen problemen wanneer Peoplesoft het roer overneemt. "Ik heb gehoord dat Peoplesoft goed voor zijn resellers zorgt. Ik maak me wél zorgen over de crm-activiteiten. Daar hebben wij als enige JD Edwards-reseller in Nederland veel kennis van. Peoplesoft heeft met Vantive ook veel crm-kennis in huis gehaald." Daarnaast is hij benieuwd naar wat er op de lange termijn gaat gebeuren met de tools van beide bedrijven.
Ajax Brandbeveiliging uit Amsterdam is sinds anderhalve maand bezig met de uitrol van het JD Edwards-pakket. Financieel directeur Eric Rumkorf: "Het is nog niet duidelijk welke modules bij JD Edwards blijven en welke overgaan naar Peoplesoft, maar dat vormt voor ons geen probleem."
Ook Johan de Visser, consultant operations bij één van JD Edwards grootste klanten, Vopak, ziet geen beren op de weg. "Ik denk niet dat er zoveel verandert. JD Edwards trekt echt morgen nog niet de stekker uit hun product!"
"De overname-aankondiging kwam voor mij als een verrassing", zegt Paul de Vries, applicatiebeheerder bij de Gemeente Zaanstad. "Vlak voor mijn vertrek naar de gebruikersconferentie in Denver kreeg ik een e-mail met het bericht. Ik ben wel benieuwd wat er hier over gezegd wordt." Ook hij ziet geen snelle veranderingen op stapel staan. "Ik denk dat Peoplesoft op termijn wel goede bedoelingen heeft, maar zeker weet je het natuurlijk nooit."
Jeroen Rondeel, directeur logistiek en kwaliteit van de Metaalgieterij Giesen, benadrukt wat JD Edwards-ceo Robert M. Dutkowsky tijdens de conferentie in een persconferentie zei. "Peoplesoft en JD Edwards vullen elkaar goed aan, daarom zou de overname wel eens erg geslaagd kunnen worden."
 
Vijandig bod
Geen van de klanten neemt het agressieve bod dat Oracle-ceo Larry Ellison vorige week vrijdag deed op Peoplesoft echt serieus. De Vries: "Ik las het afgelopen weekend in de krant. De ceo van Peoplesoft (Craig Conwas - red.) noemt het: 'onuitgenodigd op een huwelijk verschijnen met een pistool in je hand'. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar het vervolg van deze opschudding." Hij ziet meer in de overname van JD Edwards door Peoplesoft, "omdat dat bedrijf het JD Edwards-pakket niet zo snel de nek om zal draaien".
"Als Oracle Peoplesoft overneemt, wordt het een tweede SAP. Ik zou het heel zonde vinden als JD Edwards in die deal mee zou gaan. JD Edwards is sterk omdat het een relatief klein bedrijf is, dat goed luistert naar klanten. Grote bedrijven doen dat toch minder", zegt Rondeel. "Als nuchtere Hollander nam ik het bod van Ellison niet serieus, maar ik sprak mijn baas in Amerika en die deed dat wél. Dus ik vrees dat ik dat toch ook maar moet doen."
Linskens: "Ik wist het helemaal niet van Oracle, ik las het in de krant. Het lijkt mij gewoon pesterij." Rumkorf neemt het bod van Oracle wel serieus, "maar het is echt een aanvalsstrategie, geen bedrijfsstrategie." Hij kan niet aangeven wat de gevolgen kunnen zijn. "Er zijn heel veel scenario's mogelijk. Daar kan ik niet op vooruit lopen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.