Microsoft en SAP overwogen fusie

Dit artikel delen:

Microsoft en erp-leverancier SAP hebben enkele maanden overleg gevoerd over een mogelijke fusie. Het samengaan bleek te complex; in plaats daarvan besloten de twee bedrijven afgelopen mei hun beider ontwikkelplatformen en -strategieën nauw op elkaar aan te sluiten.

De twee maakten in mei onder meer bekend gezamenlijk software te gaan ontwikkelen, die SAP-ontwikkelaars in staat stelt Microsofts Visual Studio .Net omgeving te gebruiken.
De softwaregigant uit Redmond bevestigde de fusiebesprekingen begin deze week. "Er zijn geen voornemens om het overleg voort te zetten", schrijft het bedrijf in een verklaring. Microsoft kwam hiermee naar buiten omdat het wist dat later die dag vertrouwelijke informatie zou uitlekken tijdens de rechtszaak van de Amerikaanse overheid tegen database en -applicatieleverancier Oracle over diens overnamepogingen van erp-leverancier Peoplesoft.
Oracle gebruikte het later die maandag als argument voor de stelling dat het ministerie van Justitie een te krappe definitie van erp aanhoudt. De rechtszaak over de overname van Peoplesoft sleept nog voort. Oracle verlaagde onlangs het overnamebod van 9,4 naar 7,7 miljard dollar.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.