Erp-leverancier Marcam verschalkt door Invensys

Dit artikel delen:

Het Britse elektronicabedrijf Invensys is van plan om voor 60 miljoen dollar de Amerikaanse erp-leverancier Marcam over te nemen.

Als gevolg van de bekendmaking van de plannen, schoot de aandelenkoers van Marcam met 92 procent omhoog, uitkomend op ruim 7 dollar. Het erp-bedrijf geniet bekendheid met zijn softwarepakketten Protean en Prism. Invensys gaat de software integreren met zijn eigen Wonderware Factorysuite, wat moet leiden tot een complete automatiseringsoplossing voor procesgeoriënteerde fabricagebedrijven.
De gevolgen van de acquisitie voor de organisatie van Marcam in Nederland zijn nog ongewis. Woordvoerster Jacqueline Wildenburg-Toms meldt dat de overnameplannen volgende maand verder uitgekristalliseerd zullen zijn. "Ondertussen is het voor ons business as usual. De slechte cijfers over het afgelopen kwartaal betekende natuurlijk een tik voor ons. De levensvatbaarheid van het bedrijf is met deze overname echter zeker gesteld."

Reorganisaties

Marcam heeft al enige tijd te kampen met slechte vooruitzichten, resulterend in reorganisaties en ontslagen. In het afgelopen tweede kwartaal bleef de omzet van het bedrijf steken op 29,1 miljoen dollar, een groei van slechts 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het operationele verlies bedroeg 9,2 miljoen. Daarmee wist Marcam de slechte resultaten over 1998 niet om te buigen. Over dat jaar verwezenlijkte de erp-leverancier een omzet van 124,5 miljoen dollar en een verlies van 6,2 miljoen. Investeringsmaatschappij General Atlantic heeft 25 procent van de Marcam-aandelen in zijn bezit en heeft er al mee ingestemd zijn bedrijfsaandeel te verkopen.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.