Ness lijft Apar Infotech in

Dit artikel delen:

Ness Technologies neemt de Amerikaanse erp- en crm-leverancier Apar Infotech over via een aandelenruil ter waarde van 78 miljoen dollar.

  
Raviv Zoller (r) en Ger Sudmeyer.
"Ness heeft vestigingen in Amerika, Groot-Brittannië, Nederland, Zwitserland, Tsjechie, Slowakije en Israël. Na de overname krijgen we daar ook Singapore, India, Maleisië, Australië, Japan en Canada bij. Het komt niet vaak voor dat er bij een overname geen sprake is van overlap. Dat was ook een van de redenen om voor Apar te kiezen", vertelt ceo Raviv Zoller in kasteel De Haar in Haarzuilens. Vorige week kwamen daar mensen van Ness en Apar uit dertien verschillende landen bij elkaar. "Om onze strategie voor 2008 te bespreken. We hebben voor deze locatie gekozen omdat we geschiedenis willen schrijven met deze overname", aldus Ger Sudmeyer, managing director van Ness Nederland.
Voor de Nederlandse vestiging van de it-dienstverlener heeft de overname vooralsnog geen gevolgen. Het bedrijf werd zeventien jaar geleden opgericht onder de naam Usoft en ongeveer vijf jaar geleden ingelijfd door Ness. "Er werken hier zeventig mensen. Dat blijft voorlopig zo, maar het is wel de bedoeling dat het in de toekomst uitgebouwd wordt", aldus Sudmeyer.

Divisie

Bij Ness werken 2600 mensen, bij Apar 1200. Doordat er geen overlap is, vervallen er ook geen banen en komt het totaal aantal werknemers op 3800. De gezamenlijke omzet komt uit op driehonderd miljoen dollar.
Er waren meerdere kandidaten voor een overname, want "in het huidige it-klimaat zijn overnames en fusies nodig. De wereld wordt een plaats voor grote bedrijven. Kleinere bedrijven zullen moeilijk kunnen overleven", aldus Zoller. De redenen om voor Apar te kiezen zijn drieledig: "We boren nieuwe geografische plaatsen aan, krijgen er nieuwe klanten bij en kunnen onze bestaande klanten nieuwe dingen bieden, zoals bijvoorbeeld offshore uitbesteding", zegt Zoller, "but mainly we were just lucky."
Apar wordt een divisie van Ness. De huidige ceo, Rajeev Srivastava, wordt president van die afdeling.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-23T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.