Baan laat oog vallen op Canadese branche-genoot

Dit artikel delen:

BARNEVELD - De Nederlandse software-onderneming Baan Company wil Berclain Group overnemen. Als het bod op de aandelen slaagt, wordt de Canadese branche-genoot volledig eigendom van Baan. Met de houders van een meerderheidsbelang in Berclain is overeenstemming bereikt over de verkoop van hun aandelen. Ze krijgen hiervoor aandelen Baan terug.

Berclain is gespecialiseerd in software voor het afstemmen van de produktie op de marktvraag en het maken van produktie-schema's. Baan en Berclain werkten al samen in een strategische alliantie. Beide ondernemingen zijn al druk bezig de Moopi-software van Berclain te integreren met Baan Applications, een familie van client/server software-oplossingen. Er bestaan ook plannen om een ontwikkelingsteam in Quebec op te zetten, dat de functionaliteit op gebied van planning en 'scheduling' moet verdiepen. Beide ondernemingen hopen daarmee nieuwe bedrijfstakken te kunnen veroveren.

Produktie-bedrijven

Zowel Baan als Berclain heeft de grootste klantenkring bij bedrijven die op verschillende manieren produceren. Een veelvoorkomende combinatie is die van serie-produktie met produktie op order. Berclain is voor Baan ook aantrekkelijk vanwege haar interessante klantenkring. Belangrijke afnemers zijn Motorola, John Deere, Condumex en Reynolds. Baan verkoopt zijn 'Enterprise Resource Planning' software aan klanten als Boeing, Nortel, Teledyne, ABB, Mercedes-Benz en Philips. De meeste klanten zitten in de project-industrie en de elektronica. Sinds kort penetreert Baan ook in de auto- en de proces-industrie.
het in 1986 opgerichte Berclain telt zeventig medewerkers. De jaaromzet ligt onder de 10 miljoen Canadese dollar. Wat daarvan als winst overblijft is niet bekend. Evenmin is bekend gemaakt hoeveel Baan voor de onderneming moet neertellen. Wel is meegedeeld dat Berclain net als Baan de afgelopen twaalf maanden ongeveer 80 procent is gegroeid vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.