Verzelfstandiging Human Resource Solutions maakt groei mogelijk

Getronics-divisie opgelucht

Dit artikel delen:

Ghrs is beter af zonder de moedermaatschappij. Met steun van een durfkapitalist kan directeur Theo Willemsen zijn groeiplannen in de EU wel verwezenlijken. "Ik was graag verder gegaan met Getronics, als het geld had gehad."

  
Theo Willemsen, directeur van Getronics Human Resource Solutions, straks weer Raet: "Dit wordt mijn laatste klusje hier. Over vijf jaar mag een ander de volgende verkoop begeleiden, of een beursgang."
Als een verrassing kwam het niet, de verkoop van Ghrs, de loonstrookjes- en personeelszaken-dienstenleverancier van Getronics. Topman Theo Willemsen: "Klaas Wagenaar (de nieuwe financieel directeur van Getronics, red.) zei tegen ons: 'We gaan een andere strategie volgen.' 'Dat klinkt interessant', zei ik. 'Jij bent onze oplossing', antwoordde Wagenaar." Waarop Willemsen zei: "Dan weet ik wel wat je bedoelt."

Rechtstreeks afgerekend

Ghrs had zelf de benodigde gegevens binnen enkele dagen boven tafel. De 1800 schriftelijke vragen van elf geïnteresseerde partijen waren binnen een week beantwoord.
De dochter gaat straks onder de oude naam Raet verder, met geld van NIB Capital, de hoogstbiedende investeringsmaatschappij, eigendom van verzekeraar Pggm en pensioenfonds ABP. NIB levert twee van de drie mensen voor de nieuwe raad van commissarissen. Het hoogste echelon van Raet, een man of vijftien, gaat een belang opbouwen in het bedrijf door aandelen te kopen.
De meesten van de 650 medewerkers zijn blij dat ze van de zorgen van Getronics verlost zijn, aldus de directeur. Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn: "We staan er nu weer alleen voor. We worden straks rechtstreeks afgerekend."

Gebonden

Bijna eenderde van het personeel bestaat uit softwareontwikkelaars. Er werken ruim honderdvijftig andere ict'ers, onder wie beheerders van de salarismainframes, ict'ers voor het desktopbeheer en ict-adviseurs. Deze ict-helft van het personeel heeft volgens Willemsen geen twijfels bij de verzelfstandiging. Uiteraard veranderen er dingen op het gebied van de cao, de ziektekostenverzekering en dergelijke. "Valt die laatste bijvoorbeeld 5 procent duurder uit, dan moeten we kijken hoe we dat oplossen. Gelukkig hebben we nu niet meer de financiële zorgen van Getronics." Gevoelens over beknotting van de carrièreperspectieven zijn er niet. "Als we onze ict'ers aanbieden ze te verhuizen naar Australië, begint iedereen hier te lachen."
Ghrs heeft nog behoefte aan nieuwe automatiseringscollega's, maar niet de boventallige detacheerders van moederbedrijf Getronics. "De detacheerders van Getronics of andere dienstverleners verschillen behoorlijk van onze ict'ers. Onze automatiseerders blijven in huis; ze zijn gebonden, hebben hun taken en zijn daaraan toegewijd."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-02T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.