Topman Baan vertrekt met stille trom

Dit artikel delen:

Klaas Wagenaar, operationeel directeur bij Baan, blijkt op 1 april te zijn vertrokken naar de mobiele Internetportaal Sonera Zed. Wagenaar is daar in dienst getreden als Chief Financial Officer (cfo).

Deze functie heeft hij ook bekleed bij Baan Company. Wagenaar verliet het softwarebedrijf drie weken voor het bekendmaken van de slechte kwartaalcijfers. Daarmee is hij niet de eerste topman die het bedrijf recentelijk de rug toekeert. In januari vertrok ceo Mary Coleman, binnen twee weken gevolgd door financieel directeur Jim Mooney. In maart vertrokken nog twee commissarissen, Koichi Nishimura en John Barter.
Volgens Peter Kramer, woordvoerder van Baan, is het vertrek van operationeel directeur Wagenaar niet zo bijzonder: "Er zijn wel meer mensen die een andere baan krijgen." Ook de eerder vertrokken bestuurders maken dit geen apart geval: "Dat vinden we zelf niet bijzonder." Kramer vindt niet dat Baan het vertrek van Wagenaar bekend had moeten maken; die verantwoordelijkheid ligt volgens hem bij Sonera.
Sonera heeft echter weinig ruchtbaarheid gegeven aan het in dienst treden van een belangrijke bestuurder. Henk Buurman, directeur van Sonera Nederland, verbaast zich er ook over dat het niet breed bekend is gemaakt. Volgens hem heeft Sonera Zed in Londen, waar Wagenaar werkt, wel gemeld dat Wagenaar financieel directeur is geworden, maar heeft de Nederlandse media dat bericht niet opgepikt.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-05T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven