TomorrowNow zoekt mensen

Flinke uitbreiding in Europa en Azië

Dit artikel delen:

TomorrowNow wil de komende zes maanden minstens honderd nieuwe supportmedewerkers aannemen in het Britse Reading, Amsterdam en Singapore. Hoe de verdeling eruit gaat zien, zal afhangen van de vraag van klanten.

Op 15 mei aanstaande wordt TomorrowNow Nederland officieel opgericht, waarna zaken als locatie kunnen worden geregeld. Twee maanden geleden startte het door SAP in januari overgenomen bedrijf al met de werving van nieuwe medewerkers. Momenteel heeft het bedrijf iets meer dan vijftig medewerkers, maar dit moeten er aan het eind van dit jaar minstens 150 tot 175 zijn, aldus ceo Andrew Nelson. Het gaat om mensen die op hoog niveau ondersteuning kunnen bieden en bekend zijn met de pakketten van PeopleSoft en JD Edwards. "Het is heel goed mogelijk dat we ook gaan werven onder de huidige supportmedewerkers van het PeopleSoft Global Support Center", zegt Lon Fiala, vice president Marketing en Corporate Communications. Fiala vergelijkt de ondersteuning die TomorrowNow aan klanten geeft met die van een Eerste Hulp. "Wanneer je in je vinger snijdt, plak je er een pleister op. Wanneer je je arm breekt, ga je naar de Eerste Hulp. Wij zijn de Eerste Hulp voor PeopleSoft- en JD Edwards-pakketten. Simpele kwesties lossen klanten zelf op, voor de grote zaken komen ze bij ons."

Minder voor Oracle

TomorrowNow zal onder zijn eigen merk actief blijven. "SAP heeft twee voordelen met de koop van TomorrowNow. Ten eerste maken wij deel uit van het Safe Passage Program van SAP, wat inhoudt dat wij ondersteuning bieden voor legacy-producten van JD Edwards en PeopleSoft. Daarnaast is iedere klant die wij binnenhalen, één klant minder voor Oracle. En de omzet komt via ons bij SAP terecht." Op de vraag wat TomorrowNow concreet kan betekenen voor de Nederlandse klant, antwoordt Fiala: "Als zij JD Edwards of PeopleSoft gebruiken, kunnen we ze onze ondersteuning aanbieden die in de plaats komt van het jaarlijkse onderhoud dat ze van hun eigen leverancier afnemen, tegen vijftig procent van de kosten die ze vorig jaar aan hun leverancier kwijt waren voor ondersteuning."
Wie de vestiging in Nederland gaat leiden, is nog niet bekend. "In de komende weken hopen we hierover meer te kunnen vertellen", besluit Nelson.
 
Safe Passage Program
De term 'Safe Passage Program' is in de afgelopen maanden veelvuldig gevallen, maar wat houdt het nou precies in? Computable zet het voor u op een rijtje.

Het programma bestaat uit drie onderdelen, te weten een 'assessment-traject', ondersteuning van de huidige softwarepakketten en een inruilkorting op de huidige licenties.
 
Assessment
Tijdens het assessment-traject wordt de huidige situatie bij een potentiële klant in kaart gebracht. Er worden een 'fit/gap'-analyse en een tco-berekening uitgevoerd, waarna een migratieplan wordt opgesteld en er een scoping wordt gedaan. Doel hiervan is de functionaliteit van de huidige JD Edwards- en/of PeopleSoft-pakketten af te zetten tegen de SAP-producten.
 
Ondersteuning huidige software
Klanten kunnen ervoor kiezen om het onderhoud en de ondersteuning van hun huidige JD Edwards- en PeopleSoft-pakketten over te laten nemen door TomorrowNow.
 
Inruilkorting
Tot slot kunnen potentiële klanten een inruilkorting krijgen op de SAP-licenties die zij aanschaffen. Wanneer er voor minstens 100.000 euro aan nieuwe SAP-licenties wordt afgenomen en de verhouding in te ruilen JD Edwards/PeopleSoft-licenties en aan te schaffen SAP-licenties minimaal één op één is, kan een bedrijf tot 65 procent korting tegemoet zien. Deze korting geldt voor 2005. In 2006 en 2007 zal de korting dalen. Het is nog niet bekend met hoeveel procent.
 
Na het doorlopen van het Safe Passage Program sluit een bedrijf een licentiecontract af met SAP, een implementatiecontract met de door het bedrijf gekozen implementatiepartner en eventueel een contract voor onderhoud en ondersteuning met TomorrowNow. Vervolgens kan het ervoor kiezen om direct daarna de nieuwe SAP-producten te implementeren, of de implementatie gefaseerd uit te voeren, waarbij geleidelijk de aangeschafte SAP-licenties in gebruik worden genomen.
 
Meer informatie: http://www.sap.com/netherlands/safepassage

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.