Baan blij in de etalage

Snel nieuwe eigenaar verwacht

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Baan is opgelucht dat de onderneming te koop staat. "Van een instabiel moederbedrijf heb je last", aldus ceo Laurens van der Tang. De huidige eigenaar Invensys verwacht snel een koper te hebben.

Invensys kocht Baan in 2000. Destijds was een investering van ruim een miljard euro nodig om de erp-fabrikant in te lijven. Gezien de huidige waarde van softwarebedrijven verwacht Van der Tang dat de prijs nu lager ligt. Een andere reden waarom men denkt dat gegadigden in de rij zullen staan om Baan over te nemen, is dat het er goed voor staat. "We zijn een Europese softwareleverancier met kritische massa en we verwachten dit jaar weer winst te maken", aldus de directeur.
Van der Tang kijkt blijmoedig terug op de Invensys-periode. "Het heeft ons in staat gesteld weer op krachten te komen en te investeren in de nieuwe generatie software, die binnenkort uitkomt. Die investering is gedaan; dat maakt ons ook aantrekkelijker."

Nederlands

Van der Tang heeft zich altijd positief uitgelaten over Invensys; vooral over de integratie met de erp-software voor winkelketens Wonderware van de (bijna ex-) moeder. "Na de verkoop blijven we strategische partners", reageert Van der Tang. "Deze producten vullen elkaar goed aan. De investeringen in de integratie zijn zeker niet weggegooid. Bovendien is Invensys een gewaardeerde klant van ons geworden."
Wie de nieuwe eigenaar ook is, Baan blijft volgens hem een Nederlands bedrijf. Eén derde van het personeel zit hier. Softwareontwikkeling gebeurt in Nederland en India.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-18T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.