Docdata opnieuw naar beurs

Dit artikel delen:

Opnieuw zal Docdata, fabrikant van CD's en software voor industriële automatisering, aan de beurs worden genoteerd. Het roemruchte beursfonds dat in 1993 zijn notering verloor na herhaaldelijk te optimistische prognoses te hebben afgegeven, heeft zijn leven gebeterd.

De directie benadrukt dat Docdata nieuwe stijl duidelijk een andere onderneming is dan vier jaar geleden. Bewust van haar omstreden reputatie uit het verleden heeft de huidige directie zelfs nog even met de gedachte gespeeld onder een andere naam verder te gaan. Maar uiteindelijk denkt men toch als Docdata weer het vertrouwen van de beleggers te kunnen winnen.
Behalve op de Amsterdamse AEX-beurs wil Docdata ook naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq, waar tal van dit soort hightech-ondernemingen genoteerd staat. De zakenbank Credit Suisse First Boston begeleidt de beursgang en leidt de emissie van aandelen. Inschrijving op de aandelen is mogelijk tot maandag 28 april. De emissie is vijf miljoen aandelen groot, waarvan twee miljoen bestaande aandelen.
De introductiekoers zal naar verwachting ergens tussen de 13 dollar en 15 dollar uitkomen. Bij acht miljoen uitstaande aandelen betekent dat een beurswaarde van 104 tot 120 miljoen dollar. De beursemissie moet Docdata in staat stellen acquisities te doen. Deze zijn nodig om verder te kunnen expanderen.
Docdata behaalde vorig jaar een operationele winst van 14,5 miljoen gulden op een omzet van 116 miljoen gulden. Vijf jaar geleden verkeerde Docdata in financiële problemen. Joep en Jeroen van den Nieuwenhuyzen wisten Docdata voor een faillissement te behoeden. In 1993 werd Docdata doorgeschoven naar het conglomeraat Begemann, dat onder controle van Joep van den Nieuwenhuyzen staat. Weer twee jaar later vond een management buy-out plaats met CVC, ABN Amro en Gilde als geldschieters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.