Managed hosting door True

Henning Kagermann (SAP): "Het was nooit onze bedoeling om Oracle te helpen"

'Uitdaging ligt in aantallen partners'

Dit artikel delen:

SAP's eeuwig glimlachende ceo Kagermann maakte op de Cebit brandhout van de theorie dat zijn bedrijf de overname van Peoplesoft door Oracle graag zou zien plaatsvinden om de ontevreden klanten een alternatief te bieden. Volgens Guy Dubois van Peoplesoft is het doek trouwens definitief gevallen over Oracle's overnameplannen.

Toen het Amerikaanse Ministerie van Justitie een negatief advies gaf over de overname van Peoplesoft door Oracle, sprong SAP in de bres. SAP-topman Shai Agassi zei toen dat het advies slecht gefundeerd was, aangezien de grens tussen grote bedrijven en middelgrote steeds vager wordt.
"We hebben nooit de bedoeling gehad om Oracle bij te springen," bezweerde een andere SAP-topman, Henning Kagermann, "we vinden gewoon dat het Ministerie totaal verkeerde criteria van de doelmarkt voor Oracle heeft gehanteerd. Bovendien zijn we niet zelf met deze opinie naar buiten gekomen, het was Time die ons om een commentaar vroeg."
Meteen maakte Kagermann ook brandhout van de theorie dat SAP de overname graag zou zien plaatsvinden om de ontevreden klanten een alternatief te bieden. "Er zouden wel enkele klanten naar ons migreren, maar een grote golf verwachten we toch niet." Over de overname zelf blijft hij op de vlakte: "Ik weet niet of het goed of slecht is, maar meestal is een consolidatie van de markt wel positief. Vooral voor de klant."

Integratiemogelijkheden

Over Netweaver wilde Kagermann wel meer kwijt: "De volgende jaren zullen we ons vooral richten op de toegevoegde waarde van Netweaver: het integreren van alle toepassingen, het inbedden van tools voor real-time analyses, en het loskoppelen van de processen en de applicaties, om deze processen te verwerken in de integratielaag."
Deze integratiemogelijkheden zorgen er ook voor dat SAP onbezorgd kan verder bouwen op zijn eigen Abap-ontwikkelplatform, aldus Kagermann: "Een beetje bedrijfseigen technologie kan geen kwaad, zolang alle interfaces maar open zijn. De klant maakt het overigens niet uit wat er in de motor zit, zolang hij zijn toepassingen maar kan verbinden met de rest. Trouwens: wat ze ook beweren, de meeste concurrenten hebben ook leveranciersgebonden technologie."
SAP presenteerde op de Cebit ook zijn aanbod voor het mkb: my SAP All-in-one voor de middelgrote bedrijven en SAP Business One voor de kleinste ondernemingen. Algemeen wordt verwacht dat de grootste uitdaging voor SAP het uitbouwen van een nieuw partnernetwerk voor de mkb-markt wordt, maar ook dat relativeert Kagermann: "We staan inderdaad voor een uitdaging, maar niet omdat we nog geen partners voor de mkb-markt zouden hebben. De uitdaging ligt vooral in de grote aantallen partners waar we voortaan mee zullen moeten werken."

Peoplesoft

Niet alleen SAP was prominent aanwezig, ook Peoplesoft maakte van Cebit gebruik om een aantal nieuwe producten aan te kondigen, waaronder Peoplesoft Enterprise One 8.10 en Peoplesoft World, beide uit de vroegere JD Edwards-fabriek. "Hiermee willen we duidelijk maken dat we de vroegere JD Edwards-producten niet alleen ondersteunen, maar ook verder verbeteren," zei cto Rick Bergquist. Een opmerkelijke verbetering was alvast de vernieuwde webinterface voor Peoplesoft World, het i-Series-product dat gekenmerkt werd door zijn groene schermpjes. Vice-president Guy Dubois wilde niet veel woorden vuil maken aan Oracle's overnameplannen die Peoplesoft nog steeds boven het hoofd hangen: "Dat hoofdstuk is definitief voorbij," wuift hij de vraag weg: "Sinds het negatieve advies gelooft niemand nog in deze mogelijkheid. De drie laatste kwartalen hebben we wel wat geleden onder de dreiging, maar voor dit kwartaal hebben we half maart al de vooropgestelde resultaten behaald. 'Oracle' is eigenlijk een goede zaak geweest voor ons. Vroeger moesten we vaak nog uitleggen wie we waren, maar nu heeft Oracle de marketing voor ons gedaan: wij zijn het bedrijf met de goede producten die Oracle per se wou hebben maar niet kon krijgen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T00:00:00.000Z Stef Gyssels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.