Baan scoort hoog in vliegtuigonderhoud

Dit artikel delen:

De erp-software van Baan biedt de beste functionele dekking voor toepassing in vliegtuigonderhoud. Dat blijkt uit de studie 'Enterprise Resource Planning in Airline Maintenance' van Geoffrey Stoel, vierdejaars student aan de Technische Universiteit Delft. Slechts vier van de tien grootste erp-leveranciers ter wereld, Baan, SAP, Oracle en Intentia, blijken een systeem te bieden voor vliegtuigonderhoud.

Erp-pakketten, zo concludeert Stoel, kunnen een rol spelen in het effectiever laten verlopen van vliegtuigonderhoud. "Dat zal een kostenreductie met zich meebrengen als hetzelfde onderhoudsniveau aangehouden wordt. Voor luchtvaartmaatschappijen moet het dan mogelijk zijn de concurrentiepositie te verstevigen", schrijft de student in zijn rapport.

relativeert

Onderzoeker Stoel relativeert in zijn rapport overigens de hoge scores die de verschillende leveranciers halen. "De evaluatiemethode beoordeelt de pakketten slechts op subproces- en niet op activiteitenniveau", zegt hij. Uit een meer gedetailleerde studie van Stoel naar de dekkingsgraad, waar Oracle en Cincom niet aan mee wilden werken, kwamen meer realistische cijfers naar voren: Intentia 73 procent, Baan 68 procent en SAP 63 procent.
Stoel verwacht een positief effect van de uitgebreide onderhoudsfunctionaliteit in standaardpakketten. "De kans is groot dat organisaties die niet of nauwelijks over onderhoud nadenken, dit bij de implementatie van een erp-systeem wel gaan doen."  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld