Baan start stille sanering

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Baan Company heeft een stille sanering ingezet waarbij het personeelsbestand met nog eens duizend medewerkers wordt ingekrompen. Bij de herstructurering van het afgelopen half jaar schrapte het bedrijf al 1200 banen. Men wil echter niet meer actief snijden in het aantal medewerkers, zoals in de eerste ronde, maar het bestand inkrimpen 'via de achterdeur'. Dit melden anonieme maar betrouwbare bronnen.

Uit het overleg dat de vakbonden afgelopen maandag met Baan voerde, bleek dat het softwarebedrijf te kampen heeft met een fors personeelsverloop, waardoor het personeelsbestand bijna 20 procent meer terugliep dan was gepland. Alleen al in Nederland zijn 140 arbeidsplaatsen verdwenen, in plaats van de beoogde 120.

Minder prestigieus

"Het is minder prestigieus dan voorheen om voor Baan te werken, met als gevolg dat mensen in een aantal gevallen hun heil elders zoeken. De vacaturestop blijft daarbij nog steeds van kracht terwijl er een enorme werkdruk is ontstaan bij de medewerkers die overblijven", zei de bezorgde CNV-bestuurder Wim Burggraaf na het overleg.
Hoewel Baan officieel meldt dat er inderdaad meer mensen vertrekken dan wenselijk is, weigert het softwarebedrijf de vacaturestop op te heffen. Het denkt namelijk dat het verloop een tijdelijk fenomeen betreft. Gezien het imago van Baan en het feit dat geen enkel IT-bedrijf zich kan onttrekken aan het verloop van personeel, moet geconcludeerd worden dat Baan koerst op een verdere structurele kostenreductie in zijn bedrijfsvoering. Momenteel hebben met name de divisies productontwikkeling, ondersteuning en consultancy hinder van het grote verloop.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld