Baan neemt deel van Duits systeemhuis over

Dit artikel delen:

Baan Company neemt in Duitsland een gedeelte van Strässle Informationssysteme over. Ongeveer honderd werknemers van dit software- en systeemhuis uit Stuttgart zullen bij Baan Deutschland in dienst treden. Strässle kreeg eind vorig jaar uitstel van betaling.

Daarvoor was Strässle al ingrijpend gereorganiseerd, nadat het software- en systeemhuis uit Stuttgart in de rode cijfers was beland. De activiteiten op gebied van geografische informatiesystemen zijn verkocht aan de Canadese HJ Sieber Group.
Baan verwerft door de overname van enkele onderdelen software voor produktieplanning en het management van bedrijfsprocessen. Ook zit er software bij voor het opslaan en verwerken van bedrijfsgegevens.
Niet duidelijk is hoeveel deze acquisitie Baan gaat kosten. Baan Company in Ede heeft ook nog geen officieel bericht naar buiten gebracht. De Duitse vestiging heeft de transactie bevestigd.
Baan expandeert sterk in Duitsland. Speciaal voor de procesindustrie bestaat in Hannover een 'solution center'. Bekende Duitse ondernemingen als ABB Kraftanlagen, ABB Transformatoren, de metaalfabriek Kettler, Stocko en Thyssen werken met Baans 'enterprise resource planning' (erp)-systemen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.