Nelsis beheert creativiteit van industriële ontwerpers

Dit artikel delen:

DELFT - Het Delft Institute of Microelectronics and Submicron Technology (Dimes) heeft software ontwikkeld die ondersteuning biedt in de creatieve fase van het industriële ontwerpproces. In de software, Nelsis genaamd, is zo'n dertig manjaar geïnvesteerd. De ontwikkeling van Nelsis was onderdeel van het Europese Esprit/Jessi-project.

Nelsis vormt de 'lijm' tussen de afzonderlijke softwarepakketten die industriële ontwerpers gebruiken en integreert deze tot één ontwerpsysteem. Het programma helpt ontwerpers overzicht te houden over de toestand van hun werk en de evolutie daarvan. Nelsis onderscheidt zich van de traditionele PDM-pakketten (Product Data Management) aangezien de applicatie zich vooral richt op het eerste stadium van het ontwikkelproces: de creatieve ontwerpfase. Voor deze fase zijn nog nauwelijks ondersteunende hulpmiddelen op de markt. Philips Research heeft een samenwerkingsovereenkomst met Dimes getekend om het pakket verder voor eigen gebruik verder te ontwikkelen. Inmiddels wordt de software door diverse produktdivisies binnen Philips geëvalueerd. Verder voert Dimes gesprekken met enkele Duitse ondernemingen die de software willen implementeren. Het instituut dat in 1987 werd opgericht met steun van de ministeries van Onderwijs en Economische Zaken aan de TU Delft, beraadt zich nog over de vraag of en op welke wijze Nelsis als een commercieel produkt op de markt kan worden gebracht. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-16T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.