Supernova komt in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:

De Bilthovense onderneming Supernova, bouwer van software voor het integreren van bedrijfsapplicaties, komt in Amerikaanse handen. Het particuliere bedrijf WRQ gebruikt Supernova om haar positie op de markt voor zogenaamde enterprise application integration (eai) te verstevigen.

De eai-afdeling van WRQ wordt integraal overgebracht naar Nederland. "Er zullen de komende tijd dus een aantal Amerikanen van WRQ naar Nederland komen," zegt Ton Musters van WRQ/Supernova. Hij ziet het als een teken dat ze de kennis en de mensen die Supernova in huis heeft willen koesteren.
Met de verkoop van Supernova volgt het bedrijf het advies van Ron Happel. Hij werd begin vorig jaar binnengehaald om Supernova een toekomst te geven. In een reactie op de overname zegt hij: "Ik ben blij dat Supernova zich heeft aangesloten bij WRQ. Supernova heeft in de afgelopen jaren uitstekende technologie ontwikkeld, echter deze omzetten in commercieel succes was niet eenvoudig."
Twee jaar geleden ging het roer bij Supernova drastisch om. Het bedrijf positioneerde zichzelf niet langer als bouwer van software-tools, maar zette zijn kaarten volledig op software om bedrijfsapplicaties me te integreren. Mutsers: "We hebben een aantal moeilijke jaren achter de rug, maar vorig jaar bleek dat we een juiste strategische keuze hadden gemaakt. Dan kom je voor de vraag te staan hoe je met de producten die je hebt het snelste kunt doorgroeien. WRQ is het antwoord op deze vraag. Met name hun wereldwijde aanwezigheid en een grote verkoopgroep in de Verenigde Staten zullen er voor zorgen dat de producten uit Bilthoven beter verkocht kunnen worden. Supernova had vier verkopers in Amerika. WRQ hondervijftig. Dat geeft het verschil goed weer."
Het bedrijf komt volledig in handen van WRQ. Kapitaalverschaffer Gilde Investment is daarmee af van een van haar zorgelijke investeringen. Bij Gilde laat Toon den Heijer weten dat het advies van de toenmalige directeur is gevolg en dat Gilde niet de verkopende partij was. Aangezien zowel Supernova en WRQ beide niet aan de beurs genoteerd zijn, willen de betrokkenen geen mededelingen doen over het bedrag dat met de overname is gemoeid. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Mark Plekker