PeopleSoft Nederland 'blij met overname'

Dit artikel delen:

Niets zo goed voor PeopleSoft als de overname door Oracle. Helemaal ontspannen klonk het niet, toch is dat de boodschap van de Nederlandse vertegenwoordigers van de HRM-softwarefabrikant.

"De overname door Oracle geeft ons zoveel nieuwe kansen. We zouden gek zijn als we dit niet deden." Caspar Joustra, tot voor kort de algemeen directeur van PeopleSoft Nederland, heeft een nieuwe baas. Dat is zijn voormalige concurrent Johan Doruiter, de algemeen directeur van Oracle Nederland.
Joustra blijft in de nieuwe constellatie de baas over het merendeel van de Nederlandse PeopleSoft-ploeg. Het management verhuist snel van Amsterdam-West naar industrieterrein De Meern. Het (internationale) call-centre blijft voorlopig in Amsterdam.
De samenvoeging van de twee bedrijven kost in Nederland waarschijnlijk 82 banen. Of dat medewerkers van PeopleSoft of Oracle zijn, is nog niet bekend. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Verzet

Het nieuwe bedrijf begon vorige week met het informeren van klanten en ict-pers. In Nijkerk stonden de twee voormalige concurrenten eerst de klanten te woord, later op de middag in Amsterdam een groep journalisten. "De vasthoudendheid van Oracle heb ik achttien maanden lang onderschat", aldus Joustra. Tot afgelopen december gooide hij 'de kont tegen de krib'. Het verzet leverde veel op, vindt hij. "We hebben de verkoopprijs verhoogd. En Oracle ondersteunt onze huidige producten langer dan we zelf zouden doen."
Een jaar geleden keerde Joustra zich in Computable nog fel tegen de overname. De database- en applicatiefabrikant zou met de overname alleen de fusie van PeopleSoft en JD Edwards willen dwarsbomen. Nu doet hij zijn best het tegenovergestelde te laten horen. "Wij zouden onze productportfolio de komende jaren nog uitbreiden? Wel, die uitbreiding is er al."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.