Riant marktaandeel Sap in erp-software

Dit artikel delen:

Sap blijkt verreweg de belangrijkste speler (67 procent marktaandeel) in de softwaremarkt voor zogenoemde enterprise resource planning (erp).

De markt voor erp-software bestaat uit Sap, dan een hele tijd niets en vervolgens komen Oracle, Peoplesoft en Baan. Effectenhuis Goldman, Sachs & Co. schat Baans marktaandeel op 9 procent tegen een overweldigende 67 procent voor Sap. Oracle en Peoplesoft komen respectievelijk uit op 13 en 11 procent. Anders dan Sap heeft Baan traditioneel veel verkocht aan middelgrote bedrijven. Het bedrijf probeert nu zowel naar de bovenkant als naar de onderkant uit te breiden. Sap, van oudsher sterk vertegenwoordigd in grote ondernemingen, probeert zich sterk te maken in het segment van de middelgrote bedrijven, iets dat het bedrijf moeilijker af zou gaan dan Baan. Sap verraste evenwel de financiële wereld met beter dan verwachte cijfers voor de laatste drie maanden van het vorig jaar. Er werd 49 procent meer omgezet met 1,35 miljard Duitse mark. De brutowinst steeg nog sterker met 58 procent tot 457 miljoen mark. Ook Baan liet uitstekende cijfers zien over het vierde kwartaal. Er werd in dat kwartaal meer verdiend dan in het gehele jaar 1995 (15,8 miljoen gulden tegen 15,3 miljoen in 1995). De omzet steeg met 64 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder en bedraagt nu 123,9 miljoen dollar. Vooral de verbetering in de winstmarge van 16 naar 21 procent valt op in de cijfers van Baan. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.