Baan herschrijft software

Dit artikel delen:

Voor het eerst sinds de overname door het Britse Invensys komt Baan met een nieuwe reeks producten. De architectuur van de bestaande software is volledig herzien. Het resultaat is een productreeks die wat betreft specificaties het meest in de buurt komt van het aanbod van concurrent Peoplesoft.

De architectuur is behoorlijk op de schop gegaan", aldus Laurens van der Tang, topman van Invensys' Baan-divisie maandag in New York. Hij noemt de aankondiging een mijlpaal in de pogingen van Baan om terug te komen. De productreeks komt op de markt vlak na de aankondiging dat Baan voor het eerst sinds negen maanden een winstgevend kwartaal heeft gedraaid.
Van der Tang: "We hebben eerst het bedrijf volledig geherstructureerd. Vervolgens zijn we, in de tweede helft van het vorige jaar, bezig geweest het vertrouwen van onze klanten te herwinnen. De derde fase is nu de lancering van iBaan."

XML

De nieuwe software van Baan is gebaseerd op XML, en heeft alleen een browser nodig als interface. Net als bij Peoplesoft 8, dat eveneens een volledig herschreven architectuur heeft, is het niet nodig op de client speciale software te installeren. Daarnaast claimt Baan een open architectuur én de mogelijkheid om bijvoorbeeld de programma's van concurrerende ontwikkelaars in de iBaan-portal te laten draaien. Ook kunnen legacy-systemen in Baan worden opgenomen.
Van der Tang is deze week begonnen aan een wereldwijde tournee die Baan met de iBaan-reeks weer op de kaart moet zetten. Deze week zijn de Verenigde Staten aan de beurt, de markt die het afgelopen kwartaal de grootste groei te zien heeft gegeven. Volgende week bezoek het circus iBaan Europa.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-02T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.