Corel terug bij af

Dit artikel delen:

De droom om samen met Borland/Inprise een Linux-powerhouse te vormen was al vervlogen. Na het mislukken van de fusie hing de Linux-strategie van Corel in het luchtledige, zodat het bedrijf uiteindelijk besloot om het 'open source' besturingssysteem te laten vallen. De redding moet ironisch genoeg komen van Microsoft .Net.

In september dit jaar moet Corel weer winst maken. Niet Linux moet daarvoor zorgen, maar Wordperfect en Microsoft .Net. Ceo Derek Burney heeft zijn zinnen gezet op het verkopen van opwaarderingen aan de huidige gebruikers van de Wordperfect-suite. Hij heeft berekend dat de meeste gebruikers van Wordperfect Office de laatste vier jaar geen opwaardering meer gekocht hebben.
Burney vermijdt bewust de confrontatie met Microsoft, die met zijn Office-suite een marktaandeel heeft van meer dan 90 procent. In plaats daarvan zoekt Corel toenadering, door in toekomstige versies van Wordperfect .Net-technologie op te nemen. De ontwikkelaar kan het zich niet meer veroorloven om Microsoft tegen de haren in te strijken, zeker niet nu dat Corel met een investering van 135 miljoen dollar van de ondergang gered heeft.
Naast de hernieuwde concentratie op Wordperfect heeft Corel zijn hoop gevestigd op grafische software, met name Coreldraw voor Mac OS 9 en X. Met de Linux-activiteiten is het vrijwel afgelopen. Die worden verkocht voor vijf miljoen dollar, waarschijnlijk aan Linux Global Partners. Ondanks de strategiewijziging hebben beleggers er geen vertrouwen meer in. Na de aankondiging van de nieuwe richting kelderde het aandeel 21 procent naar drie dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-02T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.