Siemens stopt met Baan-consultancy

Dit artikel delen:

Siemens Business Services (SBS) stopt met Baan-producten. Per 31 maart sluit de IT-dienstverlener zijn veertig mensen tellende consultancy-afdeling voor Baan, zo bevestigt woordvoerder Walter Linnartz van Siemens in Duitsland.

De reden is volgens hem dat SBS alleen erp-oplossingen aanbiedt en dit is voor het moederbedrijf te mager. Andere diensten vragen een uitbreiding met zo'n 150 mensen - en die zijn niet te krijgen, zegt Linnartz.
Volgens berichten in de Duitse pers geven de grote en kleine Duitse bedrijven steeds meer de voorkeur geven aan het Duitse SAP, onder andere veroorzaakt door de financiële perikelen van Baan en de naar verluidt achterblijvende service. Linnartz ontkent dat echter.
De reorganisatie van de Duitse Baan Business Systems en Baan Company is volgens het bedrijf voltooid. Bij Baan Company in Hannover zijn zo'n veertig ontslagen gevallen en daar werken nu nog 450 mensen, zo meldt een medewerkster van Baan Company Duitsland. Baan in Nederland kon geen commentaar geven op de berichten.  AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.