PeopleSoftklanten wachten op plannen Oracle

Dit artikel delen:

Niet alle klanten lopen weg van PeopleSoft, nu dit een 'dochteronderneming' wordt van Oracle. Sommige bedrijven wachten wel de plannen van de nieuwe eigenaar af.

Harald Tielkes, functioneel beheerder van het PeopleSoftsysteem bij Twijnstra Gudde: "Ik wil eerst afwachten of er binnen nu en een halfjaar iets concreters bekend wordt. Ik ga er vanuit dat de upgrades en ondersteuning in de tussentijd gewoon doorgaan zoals ik gewend ben."
Directeur Patrick van Roey, van het Belgische BNV Consultants dat in Nederland en België PeopleSoft-implementaties doet, is bereid een nieuwe weg in te slaan met zijn bedrijf. "Als Oracle de tools aanlevert om klanten te migreren naar het Fusionproject, dan worden wij een Oracle-implementatiepartner."
Ook de Fontys Hogeschool wil afwachten wat de plannen van Oracle zijn. Matty Salimans, woordvoerster voor de raad van bestuur: "We hebben begrepen dat PeopleSoft voorlopig door Oracle ondersteund blijft. We volgen daarna het conversiebeleid van Oracle."
ABN Amro wilde niet reageren en Aurora, die op de PeopleSoft-website als klant wordt genoemd, blijkt in praktijk geen applicaties van het bedrijf te draaien.
Microsoft en SAP proberen intussen twijfelende PeopleSoft-klanten naar hun eigen applicaties over te halen. SAP lanceerde daarvoor vorige week een nieuw programma, het 'safe passage program', waarmee het zijn bestaande klanten die ook producten van PeopleSoft en JD Edwards draaien de mogelijkheid wil bieden om 'veilig weg te komen uit de onzekerheden'.< BR>
 
Kim Loohuis, Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T00:00:00.000Z Kim (e.a.) Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.