Wie o wie? (Roy Op het Veld)

Dit artikel delen:

Wie anders dan Jan Baan kan Baan Company van de ondergang redden? Die vraag houdt steeds meer medewerkers, partners en buitenstaanders bezig. De roep om de terugkeer van de spraakmakende oprichter zwelt langzaam maar zeker aan.

Waar naïeve en vooral teleurgestelde beleggers nog hopen op een reddingsactie van Roel Pieper of zelfs Bill Gates (die immers topman af is), groeit het draagvlak voor de terugkeer van Jan Baan. Het Steve Jobs-scenario, twee weken geleden reeds beschreven in Computable, komt daarmee in zicht. Baan-partner HSO pleit openlijk voor een terugkeer van Jan Baan en ronselt momenteel diverse partijen om het broodnodige draagvlak voor een eventuele terugkeer te creëren.
De geest van Jan Baan waart nog immer rond binnen de Company, zo luidt de redenatie. Hij heeft Baan Company opgericht, grootgebracht en vervolgens helaas ook aan de rand van de afgrond gebracht. Alleen hij kan nu op dit cruciale moment zorgen dat Baan de typische persoonseigen bedrijfscultuur van zich afschudt en een professionele en zakelijke bedrijfsvoering aanneemt.
Jan Baan weer aan het roer! Het is een bijna romantisch scenario, dat geef ik toe, maar het is ook wenselijk. Misschien is het wel de enige realistische optie. De bezwaren van de financiële wereld zijn niet onoverkomelijk, menen kenners. Of de terugkeer van Jan Baan daarmee waarschijnlijk wordt, is twijfelachtig. Maar wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.