Baan en Compaq bundelen producten

Dit artikel delen:

Compaq en Baan hebben een wereldwijde overeenkomst afgesloten om hun producten gebundeld af te zetten bij middelgrote bedrijven.

Versie IV van de erp-software (enterprise resource planning) van Baan wordt voorgeïnstalleerd en getest geleverd op NT-servers van Compaq. Verder maken Cheyenne's ARCserve Recovery Backup Software, Compaqs Insight Manager en Microsoft SQL Server of Oracle 8 deel uit van de productbundel. Een en ander moet leiden tot eenvoudigere, snellere en dus goedkopere implementatietrajecten van Baan IV-software. Het productenpakket is sinds deze week verkrijgbaar in Amerika. Europa en de rest van de wereld volgen later dit jaar.
Alle grote erp-leveranciers verleggen hun aandacht naar de middelgrote bedrijven, omdat de grote bedrijven grotendeels voorzien zijn van bedrijfsbrede software en dus een vervangingsmarkt is geworden. Door middel van het opdelen in componenten van de software, het vereenvoudigen van implementaties en het bundelen van software en hardware proberen softwareleveranciers de braakliggende middenmarkt te bestormen. Over een jaar hoopt Baan 60 tot 70 procent van zijn software op het Windows NT-platform, vooral geschikt voor middelgrote implementaties, te verkopen. Vergelijkbare Compaq-overeenkomsten met andere softwareleveranciers, zoals Oracle, Sap en Peoplesoft worden in de niet-exclusieve overeenkomst niet uitgesloten.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.