Logiplanboek en CD-rom versnellen erp-selectie

Dit artikel delen:

Het traditionele onderzoeksrapport 'Softwarepakketten voor handel en industrie', het zogenoemde Logiplanboek, gaat dit jaar vergezeld van een CD-rom.

"Het uitsluiten van niet interessante pakketten, het maken van een eerste selectie dus, gaat vele malen sneller en goedkoper aan de hand van de onderzoeksresultaten die met de software op de CD-rom doorzocht kunnen worden", aldus Peter van der Lee, directeur van adviesorganisatie Logiplan en initiatiefnemer van het tweejaarlijkse onderzoek. Tijdens een seminar op 17 februari aanstaande worden boek en CD-rom gepresenteerd. Een aantal leveranciers zoals JD Edwards, Sap en Symix zullen hierbij een demonstratie geven van hun software.
In samenwerking met Coopers & Lybrand brengt Logiplan dit jaar het achtste rapport uit. Het biedt een overzicht van alle erp-pakketten (enterprise resource planning) en software voor zogenoemde 'eindige capaciteitsplanning' op de Nederlandse markt. Het Logiplan-boek bevat een overzicht met alle belangrijke systeemkenmerken die de onderzochte pakketten wel of niet hebben. Aan de hand van de benodigde functionaliteit kan een toekomstige gebruiker een short list opstellen.

Extern advies

De CD-rom biedt voor dit selectieproces ondersteunende software. Belangrijk is volgens Van der Lee het aantal pakketten na de eerste selectie zo klein mogelijk te houden: "Het uitnodigen van bedrijven om hun product te demonstreren kost veel tijd. Dat traject moet dus zo kort mogelijk gehouden worden."
Van der Lee benadrukt dat het in de arm nemen van consultants tijdens het selectietraject nog steeds noodzakelijk is. "Erp-software is dusdanig complex dat extern advies vaak nodig blijft. Bovendien zijn consultants nodig om de gebruikerswensen niet uit de hand te laten lopen", aldus Van der Lee. Als gebruikers namelijk geconfronteerd worden met alle mogelijke systeemkenmerken willen ze ook alles hebben, terwijl niet alles strikt noodzakelijk is.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.