SPSS haakt in op Windows 95

Dit artikel delen:

UTRECHT - SPSS, leverancier van statistische software, brengt vanaf maart versie 7.0 op de markt. Deze is bedoeld voor Windows 95 en Windows NT. De update maakt gebruik van de voordelen van de 32-bits technologie van Windows 95 en ondersteunt de Microsoft-standaard Ole 2.0 (Object Linking & Embedding).

De verbeteringen liggen vooral in flexibelere, object-georiënteerde weergavemogelijkheden van de resultaten van analyses. Hiernaast is er een beperkt aantal uitbreidingen op statistisch gebied, waarvan vooral de procedure General Linear Model vermeldenswaard is. Verder introduceert de firma een programma voor statistische analyse door middel van neurale netwerktechnologie.
De vernieuwingen in deze versie weerspiegelen de gewijzigde missie van SPSS. Het bedrijf, oorspronkelijk een acroniem voor 'Statistical Package for the Social Sciences', wenst tegenwoordig als 'Statistical Product and Service Solutions' door het leven te gaan. De vroegere binding met de sociale wetenschap is nauwelijks terug te vinden. SPSS richt zich op de statistiek in het algemeen en streeft naar breed gebruik ervan.

Onderscheid

Hierin onderscheidt de onderneming zich van een concurrent als SAS Institute, dat een compleet informatie-beheerssysteem op de markt brengt. Het gevaar van misbruik van statistiek tracht men te ondervangen via opleidingen en applicatiebouw.
Bij de huidige omvang van databestanden en informatiestromen wordt statistiek steeds belangrijker om trends te onderkennen en conclusies te onderbouwen. Op de wereldmarkt van statistische software en opleidingen, die in 1996 een geschatte omvang heeft van 200 miljoen dollar, mikt SPSS op 60 miljoen. GG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.