Bètaversie van Unicenter voor Sap beschikbaar

Dit artikel delen:

Sap en Computer Associates werken 'innig' samen om CA Unicenter geschikt te maken voor beheer van Sap-omgevingen. De afgelopen lente gesloten overeenkomst heeft inmiddels een bèta-versie van 'Unicenter for Sap' opgeleverd.

CA's Reinier van Houten, manager r&d field organisation van Computer Associates in Nieuwegein, verwacht veel van de samenwerking: "De verschillende concurrenten kijken alleen naar de Sap-omgeving, wij kijken naar het geheel." Een eerste bèta is gereed en wordt onder de naam 'Unicenter for Sap' gelanceerd. "Het lag niet zo voor de hand om met Sap samen te gaan werken", vertelt Reinier van Houten. "Wij leveren het met Sap concurrerende produkt Manman/X (herdoopt tot MK). Veel klanten hebben ons echter gevraagd deze stap te zetten." Een bètaversie van het netwerkmanagementsysteem is nu beschikbaar. Ook in Nederland is een testsite.

Twee werelden

"Het is de integratie van twee werelden", aldus Van Houten, "van de Sap-omgeving en van de rest van je IT binnen de organisatie. Dat is een belangrijk voordeel." Sap-gebruikers krijgen met Unicenter de beschikking over de geavanceerde netwerkbeheermogelijkheden zoals automatische softwaredistributie over het totale netwerk.
Volgens Van Houten is een ander belangrijk voordeel dat door het gebruik van Unicenter for Sap er minder Sap-specialisten binnen de organisatie nodig zijn: een kostenbesparing. De noodzaak om legers specialisten in te huren tijdens het implementatieproces en vaak ook nog daarna wordt dikwijls als de achilleshiel van de omgeving genoemd. Sap-specialisten zijn momenteel veel gevraagd en duur. Bij inhuur zal men al gauw enkele duizenden guldens per dag moeten neertellen voor de specialistische kennis.
Door Unicenter te gebruiken voor het beheer van wan en lan kunnen IT-managers hun Sap-omgeving gemakkelijk integreren met andere reeds bestaande applicaties. De integratie vindt plaats op drie niveaus: via de database, agents en 3D-interface.

Databases aanspreken

Op het terrein van de database-integratie heeft CA de beschikking gekregen over Sap's MIB, management information base, een beschrijving van alle componenten binnen de Sap-omgeving. Met die informatie kunnen bestaande databases als Oracle, Sybase, Ingres en SQL Server aangesproken worden.
De agents constateren problemen in het netwerk, maken daar melding van en sturen berichten naar een centraal punt en nemen eventueel zelf maatregelen om problemen op te lossen of te voorkomen.
Het voordeel van de 3D-interface van Unicenter is dat een organisatie mede daardoor mensen kan inzetten voor het beheer die minder specifieke Sap-kennis in huis hebben.
Als ander belangrijk pluspunt van de integratie van Sap-omgevingen in CA Unicenter noemt Van Houten de single sign-on-procedure. Doordat er constant nieuwe applicaties bijkomen neemt vaak ook het aantal wachtwoorden en inlogprocedures toe. Lastig voor de gebruiker.
Verder biedt het application monitoring vanaf een centraalpunt, alsmede backup en recovery. Unicenter maakt het mogelijk om een 'hot' backup uit te voeren. Dat betekent dat men kan doorwerken terwijl er een backup wordt gemaakt. Vooral voor systemen die 24 uur per dag in de lucht moeten zijn is dat een voordeel. Door de integratie van Sap binnen Unicenter wordt het via workload management tenslotte eenvoudig om de werkstroom van diverse applicaties vanuit één punt te beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-10T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.