Dienstverleners zetten fors in op e-handel

Dit artikel delen:

IT-dienstverleners zoeken naar middelen om hun dienstverlening op het gebied van elektronische handel te versterken. Dat kunnen extra investeringen, overnames of samenwerkingsovereenkomsten zijn.

EDS heeft het investeringsfonds EDS-A.T. Kearney Ventures opgericht. Met een kapitaal van 1,5 miljard dollar zal dit fonds investeren in Internetbedrijven voor de zakelijke markt. De eerste twee participaties van het nieuwe EDS-fonds zijn inmiddels bekend: EDS CoNext en Tradex Technologies. EDS CoNext is een kersverse dochteronderneming die online-marktplaatsen aanbiedt waar bedrijven hun elektronische waar kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen kopers aanzienlijke besparingen behalen doordat ze op grotere schaal inkopen kunnen doen. Bij EDS CoNext zijn ook de Internetveiling-activiteiten van A.T. Kearney ondergebracht. Tradex Technologies levert oplossingen voor het inrichten van elektronische marktplaatsen. Deze onderneming is onlangs overgenomen door het elektronisch-inkoopbedrijf Ariba via een aandelenruil van ongeveer 1,86 miljard dollar.

Opschroeven

Andere bedrijven, zoals Andersen Consulting, Cap Gemini en Pricewaterhouse Coopers (PWC), hebben de afgelopen weken hun investeringen in e-handelactiviteiten eveneens fors opgeschroefd. Zo maakte PWC, nadat het eerder op overnamepad was geweest, vlak voor kerst nog bekend een belang van 50 procent te hebben genomen in het Belgische webontwerpbureau Evisor. Het IT-advieskantoor wil hiermee zijn dienstverlening in Europa uitbreiden.
CMG en Getronics kiezen vooralsnog de weg van de samenwerkingsverbanden. Zo gebruikt CMG de webapplicatie-ontwikkelhulpmiddelen van Allaire Corporation. Dit Amerikaanse web-softwarehuis verkoopt software waarmee websites verder ingericht en onderhouden kunnen worden. Getronics sloot een Europees partnerschap met Imagine, een onderdeel van het Israëlische bedrijf Nisko, een leverancier van videoconferencing-oplossingen voor Internet. Bovendien verlengde de automatiseerder de samenwerking met Filenet om documentaire beheeroplossingen voor websites aan te bieden. Filenet werkte reeds samen met het door Getronics ingelijfde Wang Global.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.