MindManager visualiseert zakelijke processen

JetPacks moeten geavanceerd gebruik stimuleren

Dit artikel delen:

MindManager staat bekend als software voor het maken van mindmaps. Handig om je gedachten te ordenen en voor het beleggen van brainstormsessies. Toch kan er veel meer met de applicatie, benadrukken de makers. De nieuwe release 7 van het pakket kan ook worden ingezet voor workflow-, project- en kennismanagement.

Uit onderzoek onder gebruikers van MindManager is gebleken dat doorgaans nog geen dertig procent van de functionaliteit van het pakket wordt gebruikt, vertelt Mark Muschelknautz, director Global Field Marketing van Mindjet, de fabrikant van MindManager. “In de dagelijkse praktijk van het projectmanagement binnen hun organisaties gebruikt meer dan de helft van onze gebruikers Excel-sheets of lijstjes in Word of PowerPoint. Toch kan dit ook heel goed met MindManager.”

Om dit te demonstreren heeft MindJet een ‘JetPack’ met voorbeeldmappen, best practices en templates ontwikkeld. Daarin zit onder meer een workflow-map, die gebruikt kan worden voor de opzet en planning van een relatiemagazine. Al het voorbeeldmateriaal kan worden aangepast aan eigen behoeften. Kopers van de nieuwe versie en van een upgrade vanaf versie 5 en 6 krijgen dit JetPack gratis. Een tweede JetPack, gericht op kennismanagement, is in voorbereiding.

Ook de software zelf is sterker toegesneden op het gebruik als gereedschap voor informatiemanagement. Zo is er voor het eerst de mogelijkheid om filters aan te brengen in grote mindmaps, zodat bepaalde groepen gebruikers alleen die onderdelen zien, die voor hen relevant zijn. Net als in Office 2007 is er een ‘ribbon’ toegepast, die de gebruiker beter zicht biedt op de meer geavanceerde mogelijkheden van het programma.


Online versie

De nieuwe versie 7 verschijnt op een moment, waarop diverse online mindmappinginitiatieven zoals Mindomo.com, Mindmeister.com en Comapping.com het licht zien. Blijft MindManager niet achter op dit punt?

Mark Muschelknautz: “We vinden het ontwikkelen en stimuleren van meer geavanceerde toepassingen op dit moment belangrijker dan het lanceren van een online versie. De recente online initiatieven hebben allemaal maar een beperkte functionaliteit. Ze bieden een webruimte voor mindmapping en brainstorming. Meer niet. Dat neemt niet weg dat we deze ontwikkeling goed in de gaten houden. Later dit jaar komen we mogelijk met een eigen online initiatief. Het is trouwens nu ook al mogelijk om MindManager online te gebruiken door een add-in te installeren van Netviewer, een applicatie voor webconferencing.”

MindManager 7.0 ondersteunt Office 2007 en Windows Vista, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met Office 2000 en 2003 en Windows XP.

Er zijn drie versies: Lite (79 euro), Pro (299 euro) en Mac (129 euro). Een upgrade kost 109 euro. De beschikbare taalversies zijn: Engels en Duits.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-28T00:00:00.000Z Fred Teunissen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.