COR AG kijkt begerig naar Nederlandse markt

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

COR AG heeft zich op de Nederlandse financiële markt gestort. Behalve de overname van de failliete boedel van het Bossche Finnion heeft de Duitse ontwikkelaar van financiële software een meerderheidsbelang in Uniserv genomen. Dit uitbestedingsbedrijf uit Lelystad is gespecialiseerd in het overnemen van administraties. De eerste klant is er al: DBV Levensverzekeringsmaatschappij, een onderdeel van SNS Reaal.

'De Nederlandse markt is voor COR AG zeer interessante in verband met de aanwezigheid van veel banken en verzekeraars die open staan voor hoogwaardige technologische oplossingen en dienstverlening zoals van 'application service providers'', aldus Philip Helmer, directeur van COR International.

COR, met hoofdkantoor in Stuttgart, is sinds begin jaren 1990 actief als leverancier van softwareproducten voor de backoffice van levensverzekeraars. Het bedrijf levert inmiddels ook standaardsoftware voor schadeverzekeringen, pensioenen, hypotheken en private banking. De producten ondersteunen de administratie en achterhangende midoffice- en backoffice-processen. Met de overname van de software van het failliete Finnion beschikt COR nu ook over een oplossing voor de frontoffice van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Het softwarebedrijf telt ruim vijfhonderd medewerkers, verdeeld over Duitsland, Zwitserland, Nederland en Slowakije.

Uniserv

De inlijving van Uniserv is een belangrijke stap om toegang te krijgen tot de Nederlandse verzekeringsmarkt. Het uiteindelijke doel is om in Europees verband een 'shared services centrum' te kunnen opzetten om administraties van financiële instellingen te kunnen ondersteunen, op basis van producten van COR. Capgemini speelt in Europees verband een rol als implementatiepartner.

Voor Uniserv (25 medewerkers) is het opgaan in het grote COR aantrekkelijk omdat de outsourcingsspecialist ook pensioenbedrijven (klanten van COR) in het vizier krijgt. Ook ontstaat er vanwege de omvang van COR meer slagkracht op de Nederlandse markt. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel boekte Uniserv in 2007 een omzet van bijna twee miljoen euro, maar leed het jonge bedrijf nog wel verlies (ruim 6 ton).Volgens Helmer blijft het Lelystadse bedrijf voorlopig actief onder eigen naam.

In het kader van de transactie heeft COR 51 procent van de aandelen overgenomen van de aandeelhouders DBV Verzekeringen en de Paerel Groep (en een klein belang van de vertrokken Uniserv-directeur Rik Douwes). Daarbij heeft de nieuwe combinatie COR/Uniserv een overeenkomst gesloten met DBV waarbij alle levensverzekeringen in de komende jaren worden gemigreerd naar de standaardverzekeringssoftware COR Life en in beheer komen van COR/Uniserv. DBV, onderdeel van SNS Reaal, biedt als intermediairmaatschappij zijn producten en diensten via assurantietussenpersonen aan.

Samensmelting

COR bevindt zich overigens in een fusietraject met FJA, een eveneens Duitse leverancier van backofficeproducten voor levensverzekeringen. Door de fusie ontstaat er een grote speler op de Duitstalige kaart (met ruim duizend medewerkers) met Europese ambities. COR (onderdeel van MSG - Muncher Software Gruppe) is een IBM-huis, terwijl FJA een servicegeoriënteerd verzekeringsplatform onderhoudt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-12T09:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.