Logica herhaalt KPN-kunstje bij Ahold

Dit artikel delen:

Supermarktketen Ahold besteedt de komende negen jaar de personeelsadministratie uit aan Logica. De dienstverlener bouwt een hr-portal waar medewerkers van de supermarktketen hun personeelszaken grotendeels zelf kunnen regelen. Het uitbestedingcontract met de Brits-Nederlandse dienstverlener heeft een waarde van 70 miljoen euro. Het is de grootste overeenkomst die het dienstenbedrijf sloot in het tweede kwartaal van 2011.

Logica levert en beheert een portal voor hr-diensten. Via dat platform kunnen medewerkers van Ahold wijzigingen zelf doorvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om adreswijzigingen of het opvragen van een jaaropgave. De diensten hebben de namen employee self service (ess) en managed self service (mss). In 2012 moet de portal zijn opgeleverd voor de Tsjechische tak van Ahold, eind 2013 moet de protal in gebruik zijn voor de medewerkers in Nederland.

Een woordvoerder meldt dat de dienstverlener gebruik maakt va de kennis en ervaringen van een vergelijkbare opdracht, die het uitvoerde bij de uitbesteding van hr-diensten door KPN.

Voor de klus bij Ahold gaat het dienstenbedrijf nauw samenwerken met softwareleverancier Oracle en leverancier van salarisstroken ADP. De hr-dienstentak van Logica stootte de salarisstrook-activiteiten in 2010 af aan ADP.

Albert Heijn

Ahold wil door de het beheer van de hr-zaken uit te besteden een einde maken aan de verschillende protocollen binnen het bedrijf. Nu zijn er nog verschillende systemen in de lucht voor de personeelsadministratie die vanuit aparte landen worden ondersteund maar dat wordt centraal geregeld.

Logica heeft een divisie die zich specifiek richt op uitbesteding van hr-processen. Daarbij kunnen organisaties hun administratieve taken gedeeltelijk of geheel laten uitvoeren door de dienstverlener. Logica werkt daarvoor samen met softwareleveranciers SAP en Oracle. Andere onderdelen van het hr-uitbestedingsportfolio betreffen administratieve taken bij werving en selectie, beoordeling en beloning, loopbaanplanning en verzuimbeheer. Logica levert het beheer van zijn hr-diensten deels vanuit het hr-offshore center op de Philipijnen.

Ahold is de keten achter winkels als de  supermarkten van Albert Heijn, drogisterij Etos en boodschappenbezorgdienst Albert. Het bedrijf kijkt kritisch naar de ict-kosten. Het besteedde in 2010 de kantoorautomatisering uit aan Google. Het beheer van de ict-infrastructuur van Ahold is uitbesteedt aan HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-12T15:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.