Financiële software verplaatst naar cloud

Dit artikel delen:
cloud computing

Eén op de vijf bedrijven met minimaal vijftig werknemers draait zijn financiële software in de cloud. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014 (10 procent). Destijds draaide de meeste oplossingen bij een moeder- of zusterlocatie (39 procent). Dat is tegenwoordig, samen met hosted locaties, nog steeds de meest voorkomende locatie voor deze oplossingen (beide 27 procent). Dat wordt gevolgd door de eigen locatie (26 procent).

Penetratie en locatie van financiële software

Penetratie en locatie van financiële software

Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder ongeveer zevenduizend ict-functionarissen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met ten minste vijftig medewerkers. Onder financiële software verstaat Computer Profile een financiële module in een erp-pakket of een opzichzelfstaand financieel pakket.

Het onderzoeksbureau constateert veel beweging in de wijze waarop financiële software wordt opgeslagen. In 2014 draaide bij 35 procent van de bedrijven de gebruikte oplossing voor de financiële administratie nog op de eigen locatie, in de afgelopen vier jaar is dit gedaald naar 26 procent. Het gebruik van een financiële oplossing dat op een moeder- of zusterlocatie draait, vertoont tevens een dalende trend, van 39 procent in 2014 naar 27 procent nu. Het gebruik van de cloud is juist gestegen van 10 procent in 2014 naar 20 procent in 2017.

Kijkend naar het totale aantal softwareoplossingen dat gebruikt wordt voor de financiële administratie, blijkt SAP de meest genoemde leverancier (38 procent). Exact staat op nummer twee met ruim 9 procent en Microsoft sluit de top drie met bijna 8 procent.

HR-software

Leveranciers HR-oplossingen

Leveranciers HR-oplossingen

Naast het gebruik van financiële software, onderzocht Computer Profile de meest voorkomende hr-oplossingen. Daarbij keek het naar afzonderlijke hr-oplossingen en de gebruikte erp-toepassingen die hr-functionaliteiten bevatten.

De top drie bestaat uit SAP (29 procent), Afas (ruim 8 procent) en Microsoft (ruim 7 procent). SAP wordt het meest gebruikt bij multinationals (bijna 60 procent). Microsoft en Oracle vertegenwoordigen in dit segment de nummers twee en drie met respectievelijk 15 en 14 procent. In het publiek domein is Raet leider (34 procent). Het bedrijf wordt op ruime afstand gevolgd door Afas (19 procent) en SAP (13 procent).

Cloud

Penetratie en locatie van HR-oplossingen

Penetratie en locatie van HR-oplossingen

Van alle hr-oplossingen bij bedrijven draait 20 procent in de cloud. Dit is 5 procent meer dan vorig jaar. Ook hier constateert Computer Profile duidelijke verschillen per marktsegment. Bij locaties uit het publiek domein en bij multinationals wordt hr-software het meest in de cloud ondergebracht of gehost (58 procent en 56 procent). In de segmenten national enterprises en medium sized businesses komt on-premises hr-gebruik nog het meest voor, respectievelijk 39 procent en 58 procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-28T10:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.