Herhaling dreigt voor Henk Bosma

De geschiedenis dreigt zich te herhalen. Bestuurder Henk Bosma van Pinkroccade ziet de overname door Getronics in gevaar komen door tegenwerking van de aandeelhouders. Dat was in 1997 precies hetzelfde.

Zeven jaar geleden blokkeerde het toenmalige kabinet (de Staat was grootaandeelhouder) een overname van Roccade door Getronics. Opmerkelijk genoeg bevindt Henk Bosma - toentertijd ook aan het roer - zich opnieuw in hetzelfde schuitje. Onder druk van een groep meerderheidsaandeelhouders moet hij nu om de tafel zitten met Ordina, dat een hoger bod op tafel heeft gelegd dan Getronics. Het gaat om de Staat (belang van 25 procent) en de financiële instellingen ING, Fortis, Aegon en Delta Lloyd.
Bosma zei tegen de Financiële Telegraaf dat er een principe-overeenkomst ligt met Getronics en hij daar niet op terugkomt. "Zo zit ik niet in elkaar." Mochten de aandeelhouders ook ditmaal de transactie tegenhouden, dan piekert hij er niet over om zelf op te stappen. "Dan weet ik zeker dat ik niets bereik."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.