Bouwstenen in de ict (26 Qolor)

It-dienstverlener Qolor houdt kantoor in een Delfts pand dat ooit gebouwd is als eigendom van het naastgelegen Sint Barbaraklooster. De sluitsteen meldt het jaartal 1573 maar het pand is ouder en stamt nog van vóór de grote stadsbrand in 1536.

Het achterhuis heeft nog originele details zoals de met zogenaamde bloempottegels betegelde schouw in de keuken. Het jongere voorhuis is bekroond met een momumentale daklijst uit de tweede helft van de 19de eeuw en een gepleisterde lijstgevel.
Na de reformatie kwam het klooster in handen van de Grootmeesteren van Delft die de naastgelegen panden verhuurden aan burgers van Delft. Tientallen jaren lang is het bewoond geweest door notabelen uit Delft. In 1879 ging Oude Delft 53c samen met de nummers 53 en 51 voor het bedrag van 25 duizend gulden naar de gemeente Delft die er van 1922 tot 1992 kantoor heeft gehouden. Vanaf 1992 verwisselden de drie panden nog drie keer van eigenaar. Nu hebben de medewerkers van Qolor het voorrecht oud met nieuw te combineren door zich met it bezig te houden tussen muren die honderden jaren geschiedenis achter zich hebben.
 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.