Bouwstenen in de ict (25 PTS Software)

Prachtig is het pand waar PTS Software sinds 1988 in is gevestigd. Een statig, robuust gebouw, een gracht met brug erover, een grote waterpartij en veel grond.

De geschiedenis van PTS niet zo ver terug als die van Villa Amalia die in 1986 is aangekocht door Technipower Holding waar PTS indertijd onder viel.
In 1902 kreeg de Amsterdamse winkelier, later onroerend goedhandelaar Johannes Hulsman vijf percelen met opstal in handen in de gemeente Bussum. Op een daarvan bouwde hij de door architect/bouwkundige Gerrit-Jan Vos ontworpen villa Amalia, vernoemd naar zijn vrouw. In 1909 koopt manufacturenkoopman Wolbertus Vinke het pand en blijft daar tot zijn dood in 1931 wonen.
Handelsmaatschappij NV Polonius koopt het perceel in 1934 en verkoopt de villa met 3415 m2 grond door aan Israel Naarden die het gebruikt als cultureel centrum. Hierna hangt Amalia de slopershamer boven het hoofd maar wordt gelukkig gered door Hagea die het voor kerkelijk werk gebruikt en tot 1971 in bezit heeft. Stichting Sinnehoek krijgt het pand in bezit en gebruikt het tot 1986 waarna Technipower het verwerft, er een kantoorbestemming op weet te krijgen en het compleet restaureert en laat inrichten door Jan des Bouvrie.
 
Gerda Mouw

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Gerda Mouw
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.