Niet gek (Gijs Hillenius)

De ict-bedrijven roepen maar al te graag herinneringen op aan de 'hoogtijdagen'. Daarmee bedoelen ze dan de periode 1997-2001. Het waren jaren waarin ict'ers niet aan te slepen waren en de opdrachten binnenkwamen zonder dat daar een behoorlijke acquisitie voor nodig was. Uiteraard werd er toen flink geld verdiend.

Het lijkt de laatste maanden eindelijk weer iets beter te gaan met de arbeidsmarkt voor automatiseerders. Toch lijken de automatiseringsbedrijven vooral teleurgesteld. Welk bedrijf we ook spreken, bijna allemaal vergelijken ze de huidige opleving met de hoogtijdagen. Inderdaad - zo groot als toen is de vraag naar ict'ers nu niet. En nee, de sollicitatiegesprekken vinden niet plaats bij de autodealer.
Vergeet die hoogtijdagen! We staan nu weer met beide benen op aarde en vergelijken de huidige aantallen vacante posities dus met die van een jaar geleden. En dan is een bijna verdrievoudiging van het aantal benodigde ict'ers best een mooie score. Niet gek, zo tegen het eind van 2004.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.