Saudische prins koopt meer IT

De Saudische prins Al-Waleed bin Talal investeerde deze week ruim 846 miljoen dollar in diverse IT-bedrijven. Al-Waleed maakte dinsdag de volgende aanwinsten bekend: 5 procent van Netscape Communications, bijna 2,5 procent van Rupert Murdochs News Corporation en 1 procent van Motorola. De multimiljardair uit Saudi-Arabië werd al eerder in een klap de op-een-na-grootste investeerder in Apple Computer.

"Al deze firma's zijn actief in markten waar ik me op richt; amusement, media, communicatie en technologie. Dat zijn de grote industrieën van de toekomst", verklaart de prins in een interview met Time Magazine. Het persoonlijke kapitaal van Al-Waleed wordt geschat op 12 miljard dollar, waarmee hij een van de rijkste mensen in de wereld is. Volgens Wall Street-analisten duiden deze investeringen op een nieuwe richting voor de investeringen van de miljardair. Voorheen leek hij een voorkeur te hebben voor bedrijven die het niet zo goed voor de wind ging, zoals Apple.
De aankoop van Netscape-aandelen kostte hem 146 miljoen dollar, voor het stuk News betaalde hij 400 miljoen dollar en zijn belang in Motorola is 300 miljoen dollar waard. News Corporation is in handen van media-tycoon Rupert Murdoch en heeft meerderheidsbelangen in tv-station Fox Networks en filmstudio 20th Century Fox. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.