Flexibel werk belangrijke trekker ict

Ervaren ict'ers willen vooral flexibel kunnen werken. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder 720 automatiseerders. Opleidingen en een bijdrage in de ziektekostenverzekering delen de tweede plaats op het verlanglijstje.

Beroepsopleiding
De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek naar het imago van ict-bedrijven. Dat werd in september en oktober uitgevoerd door VNU Business Publications (tevens de uitgever van Computable). De helft van de respondenten heeft een hogere beroepsopleiding. Een derde komt van de universiteit en een tiende volgde een middelbaar beroepsopleiding. Het grootste deel (77 procent) is tussen de 23 en 50 jaar oud.
Automatiseerders die tussen de twee en tien jaar werkervaring hebben in de ict, werd gevraagd welke arbeidsvoorwaarden ze het belangrijkst vinden. Naast flexibel werken, opleidingen en de ziektenkostenverzekering, hechten ict'ers vooral aan de mogelijkheid tot thuiswerken en een bijdrage in de arbeidsongeschiktheidverzekering. Het minst waarderen ze een onregelmatigheidstoeslag, bijdragen voor kinderopvang en opties. De lage waardering voor kinderopvang verbaast de vakbonden. Volgens Gerard van Hees, onderhandelaar voor FNV Bondgenoten, is het onderwerp bij de meeste ict-ondernemingsraden een 'hot issue'.
Hans Keukelaar, voorzitter van de werkgeversvereniging ict, een onderdeel van branche-organisatie Nederland-Ict, kijkt er echter niet van op. "De meeste grote en middelgrote bedrijven hebben kinderopvang gewoon geregeld. Of het is al geregeld via het bedrijf waar de partner werkt."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.