Pinkroccade blijft welkom bij Ordina

Afgewezen automatiseerder legt meer geld op tafel dan Getronics

De voorgenomen overname van Pinkroccade door Getronics is nog geen uitgemaakte zaak, nu blijkt dat Ordina een hoger bod op de automatiseerder heeft uitgebracht. Hoewel Pinkroccade het bod afwees, staat de deur nog altijd wagenwijd open, zegt Ordina-bestuurder Ronald Kasteel.

Persberichtencircus
Afgelopen maandag, drie weken na de aankondiging van Getronics' plan om Pinkroccade over te nemen, verstuurde Ordina een perscommuniqué over 'bevestiging recent serieus getoonde interesse'. Vlak daarna verscheen er een 'PinkRoccade update' met een verklaring waarom 'wel' met Getronics en 'niet' met Ordina. Als klap op de vuurpijl stuurde Getronics nog een adhesieverklaring aan Pinkroccade, vermomd als persbericht, de deur uit. Drie persverklaringen vlak achter elkaar over een niet-beklonken deal: een wonderlijke gang van zaken. Of is dit nu het bewijs van de roep om transparantie bij beursgenoteerde bedrijven om conflicten met beleggers te voorkomen?
Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel achtte het noodzakelijk naar buiten te brengen dat Ordina een openbaar bod had uitgebracht op Pinkroccade, omdat er in de berichtgeving in de Financiële Telegraaf te veel details opdoken over Ordina's interesse. "Vandaar dat het mij beter leek om beleggers alsnog te informeren dat wij in de maanden september en oktober serieus getracht hebben Pinkroccade over te nemen." De Utrechtse automatiseerder legde een bod van 350 miljoen in contanten op tafel. Pinkroccade wees dit en een boekenonderzoek af. Volgens zijn persverklaring bestond er namelijk twijfel over de financiering van het bod en de voordelen van het samengaan op de lange termijn. Kasteel vindt dat deze argumenten geen hout snijden. Hij wijst erop dat het geboden bedrag volledig gedekt was en dat er door een fusie een combinatie in Nederland ontstaat die actief is in de hogere segmenten van de ict-dienstverlening waar veel groei te verwachten valt.

Deur staat open

Talloze it-bedrijven, waaronder naar verluidt IBM, CSC en Fujitsu Services, toonden de afgelopen tijd belangstelling voor Pinkroccade. Maandag 1 november jongstleden bij de bekendmaking van de voorgenomen overname van Pinkroccade door Getronics liet Henk Bosma (bestuurder Pinkroccade) doorschemeren dat twee partijen bleven aanhouden. De tweede naam, naast Getronics, wilde hij niet kwijt, al zei hij nog wel dat met dit bedrijf - Ordina dus - niet serieus is onderhandeld. Dat blijkt nu toch een tikkeltje anders te liggen. Ordina heeft bij bestuur en commissarissen van Pinkroccade een uitgewerkte business case neergelegd met een hoger bod dan dat van Getronics (338 miljoen, waarvan een deel in aandelen). Beleggers en aandeelhouders hebben Pinkroccade inmiddels om opheldering gevraagd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dat Pinkroccade Ordina nog een kans moet geven.
Kasteel benadrukt dat Ordina geen vijandig bod zal uitbrengen. Wel zegt hij dat de deur wagenwijd open blijft staan, mocht Pinkroccade zich bedenken en niet meer met Getronics in zee wil gaan. "Voor ons was het de laatste mogelijkheid om een grote Nederlandse it-partij over te nemen. We zullen doorgaan met het zoeken naar potentiële overnamekandidaten. De vijver is nog vol genoeg, alleen met kleinere vissen." Zelf overgenomen worden is vooralsnog geen optie. "Autonome groei blijft ons hoofddoel. Maar als er een partij langskomt met een interessant voorstel, ben ik altijd bereid te praten. Vooralsnog heeft niemand op de deur geklopt." De in september aangekondigde verkoop van Ordina's rekencentrum aan Pinkroccade komt niet in gevaar door de mislukte overnamegesprekken, aldus Kasteel.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.