Akam Data over in Engelse handen

Het Engelse computerbedrijf Azlan wordt de nieuwe eigenaar van Akam Data. Voor ruim 80 miljoen gulden wordt het in Zoetermeer gevestigde bedrijf overgenomen, dat evenals Azlan produkten voor lan's en wan's verkoopt. Behalve consultancy zit Akam Data vooral in de markt voor opleidingen. Op tal van plaatsen in het land worden netwerk-opleidingen georganiseerd.

Akam telt tweehonderd werknemers verspreid over vier Nederlandse en twee Belgische vestigingen. De netto-winst kwam in 1995 uit op 3,3 miljoen gulden bij een omzet van 75 miljoen gulden. Akam Data is een van de werkmaatschappijen van Akam International Holding. Deze zijn gezamenlijk actief op het gebied van automatisering en netwerken. Daarnaast levert men diensten op het gebied van hardware- en software-import en -distributie. Ook doet men aan detachering en projectuitvoering.
De Engelse Azlan Groep heeft een agressieve groeistrategie. In elf Europese landen worden distributie-activiteiten ondernomen. Net als Akam verzorgt men ook netwerk-cursussen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-29T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.