Belgische software kan ook commanderen

Met de nieuwste spraakherkennings-software van Lernout & Hauspie (L&H) is niet alleen het inspreken van tekst, maar ook het activeren van de functies van een tekstverwerker als Word mogelijk.

Ook andere softwareleveranciers op het gebied van spraaktechnologie leveren deze functionaliteit, maar met het pakket Voice Xpress van het Belgische L&H kunnen dicteren en het geven van commando's door elkaar lopen. Gebruikers kunnen een brief inspreken en tegelijkertijd de opmaak (mondeling) instellen. Bij andere pakketten zijn deze twee activiteiten gescheiden. Het pakket kan 140 woorden per minuut verwerken.
Op de Comdex in Las Vegas benadrukte Gaston Bastiaens de leidende rol die het bedrijf speelt op het gebied van spraaktechnologie. Dat komt vooral tot uitdrukking door de samenwerking met Microsoft. Het bedrijf van Bill Gates nam eerder dit jaar een minderheidsbelang in de onderneming. Het investeerde 45 miljoen dollar om de productontwikkelingen te versnellen. "Microsoft streeft ernaar om spraaktechnologie standaard in Windows onder te brengen", zegt Bastiaens. In de toekomst wordt Voice Xpress geïntegreerd in Windows.
Naast de horizontale, Windows en Word gerelateerde markt richt L&H zich op specifieke verticale markten. Het bedrijf ontwikkelt en levert bijvoorbeeld oplossingen in de medische en juridische hoek. Dit is een belangrijke markt voor L&H, zeker als Microsoft de horizontale markt gaat afdekken met Windows. Voice Xpress is begin volgend jaar leverbaar en vergt een krachtige machine; de minimale eis is een Pentium 200 MHz-processor en 32 MB intern geheugen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.