HP huurt Alan Kay in

Hewlett-Packard heeft computerwetenschapper Alan Kay in dienst genomen. Kay is bekend van de grafische gebruikersomgeving (gui), ontwikkeld in het Palo Alto Research Centre van Xerox.

Daarnaast is Kay mede-verantwoordelijk voor doorbraken zoals object-georiënteerd programmeren, overlappende vensters in een gui, programmeertaal Smalltalk, en het idee van een draagbare computer die hij Dynabook noemde.
De computergrondlegger wordt nu onderzoeker bij HP, met de titel fellow. Daar zal hij zijn recente werk voortzetten; computers toegankelijker maken voor kinderen zodat geavanceerd gebruik daarvan net zo fundamenteel en intuïtief wordt als schrijven en lezen. Kay voorspelt dat toekomstige generaties zo meer wiskundig en wetenschappelijk inzicht kunnen krijgen.
Kay werkte van 1984 tot 1996 als fellow bij Apple, en stapte toen over naar de Imagineering-divisie van mediaconcern Disney. Daar is hij vorig jaar weggegaan om de nonprofit-organisatie Viewpoints Research Institute voor te zitten. Die instantie ijvert onder meer voor beter onderwijs.

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.