Uitbesteding rukt verder op

Afgelopen week sprongen twee opmerkelijke contracten in het oog: die tussen KLM en Accenture en die van Pinkroccade met Vendex KBB.

Accenture gaat KLM helpen met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van internet- en intranetsystemen, gebaseerd op de Java-architectuur J2EE. Hiervoor is een aparte organisatie opgericht, UnIT, waarin medewerkers van zowel KLM als Accenture komen te werken. Al naar gelang de vraag worden er veertig tot zestig werknemers van Accenture ingehuurd. Opvallend is dat de it-dienstverlener verantwoordelijk is voor de resultaten van UnIT. Het contract betreft dus niet pure detachering, maar co-sourcing: de twee partijen willen door een bundeling van krachten de ontwikkelkosten te verlagen en op een snellere manier een beter eindproduct maken.
Koninklijke Vendex KBB besloot tot volledige uitbesteding van een deel van zijn it-afdeling aan Pinkroccade. Het gaat om het voormalige computercentrum van het 'oude' Vendex in Sittard, dat samen met Ideta (it-groep van KBB) en de it-afdeling van V&D samensmolt tot Vendex KBB IT Services (340 medewerkers). Zo'n zeventig automatiseerders stappen nu over naar Pinkroccade. Het Sittardse rekencentrum beheert de SAP-omgeving van de winkelformules Hans Anders, Kijkshop, Perry Sport, Prenatal, Scapino en Siebel, die het warenhuisconcern onlangs verkocht aan investeerder CVC. Ook de SAP-diensten voor de Vendex KBB-ketens Hunkemöller en Dixons gaan mee naar de automatiseerder.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.