Vergelijking beloning: Syntegra

Deze week vergelijken we de beloning bij Syntegra met die bij collega-automatiseringsbedrijven. De cijfers zijn afkomstig van managementadviesbureau De Breed & Partners. Via de website van het bureau melden ict'ers hun functie, hoeveel ze betaald krijgen en wat voor extra's de werkgever biedt.

Het jaarsalaris bij Syntegra ligt 2,5 procent onder het branchegemiddelde. De automatiseerder betaalt de gemiddelde werknemer 73.634 gulden, tegen 75.577 gulden in de sector. De totale beloning, salaris en extra's, blijft iets achter bij de gemiddelden uit de branche. Het achterblijven wordt enigszins goedgemaakt door een aantal extra's, waaronder een overwerkregeling, een premiespaarregeling en de waarde van de aandelenopties. Ook de veelgebruikte lease-auto maakt een hoop goed. Overigens heeft het bedrijf een aanzienlijk percentage jongere automatiseerders in dienst, wat de gemiddelde beloning drukt.
Syntegra ict'ers maken veelgebruik van een premiespaarregeling: 72 procent tegen een branchegemiddelde van 44 procent. Het aantal Syntegra-ict'ers met aandelenopties daartegen ligt veel lager, 9 procent tegen 24 procent in de branche. De waarde hiervan is met 26.800 gulden echter wel 86 procent hoger dan gemiddeld.
Veel van de medewerkers krijgen een vergoeding voor overwerk (35 procent, tegen 16 procent in de branche) die bovendien veel hoger is dan elders in de branche: Syntegra betaalt gemiddeld 8.224 uit voor overuren, tegen 6.147 gulden in de branche.
Bijna iedereen bij Syntegra, 98 procent, heeft een lease-auto, tegen 69 procent in de branche. De meest gereden auto's zijn de Volkswagen Golf, de Renault Megane en de Opel Astra (alle 15 procent). De meeste Syntegra-ict'ers (81 procent) mogen met deze lease-auto echter niet meer dan twaalfduizend privé-kilometers maken. In de branche geldt die beperking voor 57 procent.
Net iets meer dan de helft van de automatiseerders heeft een mobiel van de zaak (54 procent, 1 procent meer dan het gemiddeld in de sector). Bij Syntegra heeft 43 procent een laptop, tegen 61 procent gemiddeld in de sector. Niemand krijgt de kosten van internet thuis vergoed. Ook kinderopvang is niet van toepassing of wordt niet gebruikt, hoewel er wel een regeling bestaat.
Van de Syntegra-werknemers is 75 procent tussen de 25 en 34 jaar. In de branche is dit 63 procent. Veel meer medewerkers dan gemiddeld hebben een mbo-opleiding (46 tegen 29 procent). Informatica studeerde 18 procent en 61 procent volgde een Microsoft certified system engineer-opleiding. Het bezoek van seminars en congressen lijkt bij Syntegra te worden gestimuleerd, 37 procent van de ict'ers maakt hier tijd voor, tegen 25 procent in de branche. Voor het volgen van cursussen komt iedereen in aanmerking.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.