Intensief overleg tussen Vanenburg en vakbonden

Vanenburg Ventures en de vakbonden hebben begin deze week geen overeenstemming weten te bereiken over een sociaal plan.

Zowel Vanenburg als de bonden laten weten 'constructieve' gesprekken te voeren. Later deze week zijn de gesprekken voortgezet. Voor 42 mensen dreigt er momenteel ontslag. De bonden streven naar een sociaal plan vergelijkbaar met dat bij Baan Company. Daarbij vielen geen gedwongen ontslagen en was voor iedereen 'werk naar werk'-begeleiding en een financiële vergoeding beschikbaar.
Vanenburg Ventures is met een belang van 30 procent grootaandeelhouder van Baan Company en heeft tevens belangen in tientallen BV's die zich bezighouden met de ontwikkeling van producten en diensten rond de Baan-software. De problemen bij de investeringsmaatschappij en haar dochters zijn veel groter dan bij Baan Company. Afhankelijk van het succes van de saneringen die de verschillende BV's uitvoeren, volgen wellicht meer ontslagen. De reorganisatie (verkoop van BV's en ontslagen) zijn opgelegd door de banken omdat Vanenburg in grote liquiditeitsproblemen is gekomen na de enorme devaluatie van het aandeel Baan Company.

Teleurgesteld

De dochterbedrijven, waaronder wederverkoper Baan Business Systems (BBS) en Baan All Finance (BAF), opereren onafhankelijk van Vanenburg en hebben in Nederland de 42 ontslagaanzeggingen al voor de onderhandelingen in gang gezet. De bonden weigerden vervolgens teleurgesteld verder te onderhandelen over een sociaal plan. Voor de betrokken vakbonden RMU, CNV, FNV, GMV en De Unie is in principe een 'werk voor werk'-regeling voor alle ontslagen medewerkers een voorwaarde voor verdere onderhandeling over een sociaal plan. Vanenburg Ventures wil eerst schoon schip maken en de 42 medewerkers ontslaan om vervolgens te bekijken wat er aan sociale maatregelen genomen kan worden. De vakbonden eisen dat eerst de ontslagprocedures (die tijdens de onderhandelingen bevroren zijn) definitief van tafel worden geveegd.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.