Resultaten HP in lijn met bijstelling

Hewlett-Packard (HP) heeft in het vierde kwartaal gepresteerd in lijn met de lager ingestelde verwachtingen van Wall Street. Het computerbedrijf boekte een winst van 760 miljoen dollar, een stijging van 7 procent vergeleken met de winst van 710 miljoen dollar een jaar geleden.

HP behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 11,4 miljard dollar, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 10,3 miljard dollar was. Dat is een groei van 11 procent. Toch blijft het computerbedrijf achter ten opzichte van concurrenten als Sun Microsystems. Die Unix-leverancier zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal met 25 procent stijgen.
Het op 31 oktober gesloten boekjaar 1999 leverde een jaaromzet op van 42,4 miljard dollar, een stijging van 7 procent (boekjaar 1998: 39,4 miljard). De nettowinst kwam uit op 3,1 miljard dollar, een toename van 16 procent ten opzichte van de 2,7 miljard die het computerbedrijf in het vorige boekjaar verdiende.   RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.