Pinkroccade gelooft in eigen kracht

De raad van bestuur van Pinkroccade benadrukt dat het op eigen kracht doorgaat. Vorige week moest Hans van der Wielen aftreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Pinkroccade, wegens zijn omstreden uitspraak in Fem/De Dag dat bij de automatiseerder de deur voor een koper open staat.

"Natuurlijk betekent dit niet dat we nooit zullen praten over een overname, maar op dit moment willen we op eigen kracht de toekomst tegemoet treden", zegt woordvoerster Sonja van Gils. Zij erkent dat er langer verschillen van inzicht bestonden met Hans van der Wielen (ex-topman Numico). Een artikel in de internetnieuwsbrief van Fem/De Dag vorige week vrijdagmiddag vormde de spreekwoordelijk druppel. Daarin zei Van der Wielen dat Pinkroccade openstond voor een overname, al benadrukte hij daarbij wel dat de automatiseerder zelf niet actief aan het zoeken was. Dezelfde avond al kreeg hij na crisisberaad met de raad van bestuur en de overige commissarissen zijn congé. Waarom zoveel haast gemaakt met zijn vertrek? "Om eventuele onrust onder het personeel te voorkomen. Er moest snel ingegrepen worden, omdat Van der Wielens opvattingen ineens publiek gemaakt waren", aldus de zegsvrouw.
De voorzitter van de raad was teleurgesteld over de negatieve resultaten van de automatiseerder in het derde kwartaal, met name in Groot-Brittannië. Hij opperde tegen Fem/De Dag dat Pinkroccade beter onder de vlag van een wereldwijd opererende speler door kan gaan. Voorlopig wordt Van der Wielens positie binnen de raad van commissarissen overgenomen door Kees Spaan.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.